Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesť Slovákov v historicky najdlhšom zápase v Česku. Šikovnosť jedného z nich ho ukončila

Hokejisti Vítkovíc zvíťazili v najdlhšom stretnutí histórie českej extraligy na ľade Hradca Králové 2:1 po štvrtom predĺžení a semifinálovú sériu vyrovnali na 3:3 na zápasy. Vítkovice dokázali ako tretí tím v histórii českej ligy zmazať v play off stratu 0:3 na zápasy, rozhodujúci siedmy duel je na programe v sobotu od 15.30 h na ich ľade.

13.04.2023 23:31 , aktualizované: 23:37
Rastislav Dej Foto:
Radosť Rastislava Deje z Vítkovíc, ktorého šikovnosť ukončila najdlhší zápas v histórii českej extraligy.
debata (2)

Rozhodujúci gól padol v čase 138:51 min a postaral sa oň v oslabení kapitán Dominik Lakatoš. Kľúčový puk vybojoval a asistenciu na jeho zásah v oslabení si pripísal slovenský útočník Rastislav Dej.

V historickom súboji nastúpilo celkovo šesť slovenských hokejistov. Okrem Deja to boli v drese Vítkovíc ešte Mário Grman, Patrik Koch a Juraj Mikuš. Na strane zdolaných stáli Mislav Rosandič a Oliver Okuliar.

Zuzin Zvolen Čítajte viac Má medailu z olympiády, rozhodol siedmy zápas: Čo som urobil, je nechytateľné, usmieval sa Zuzin

V mimoriadne vyrovnanom zápase sa hostia ujali vedenia v 11. minúte. Richard Jarůšek našiel prihrávkou pred bránku Petra Kriegera, ten si puk spracoval a poslal ho za chrbát brankára, ktorý sa nestihol presunúť.

Vítkovice držali tesný náskok až do 51. minúty, keď sa dostal na ľavom kruhu k puku bývalý obranca Nitry, Trenčína či Michaloviec Graeme McCormack a strelou zápästím poslal duel do predĺženia.

Ako sa o dosť neskôr ukázalo, nie len jedného. Duel sa totiž hral na zlatý gól a ten prišiel až vo štvrtom nadstavení. Duel trval celovo šesť hodín a 20 minút.

sumár:
Mountfield Hradec Králové – HC Vítkovice Ridera 1:2 po 4 predĺženiach (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)
Góly: 51. McCormack – 11. Krieger, 139. Lakatoš (DEJ)

2 debata chyba
Viac na túto tému: #česká extraliga #Rastislav Dej #HK Mountfield Hradec Králové #HC Vítkovice