Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňo z Třinca v tom má jasno: Sme outsideri, ale poznáme recept na titul

V základnej časti českej extraligy sa stal útočník Třinca Marko Daňo s 29 gólmi najlepším strelcom súťaže. V play off dal zatiaľ jediný gól a aj to do prázdnej bránky. "Nepadá mi to tam, ale verím, že proti Pardubiciam sa opäť nakopnem," uviedol pre sport.cz.

31.03.2023 22:00
Marko Daňo Foto:
Marko Daňo sa stal najlepším strelcom v základnej časti českej extraligy.
debata

Hokejisti Třinca ukončili štvrťfinálovú sériu proti Sparte (4:2 na zápasy) vo štvrtok a už o štyri dni ich v nedeľu čaká prvé semifinále s Pardubicami.

„Moc času to nie je. Dva dni sme dostali úplné voľno a každý si to zariadil po svojom. My sme si s manželkou oddýchli vo wellnese. V piatom som späť na tréningu a teším sa na prvý zápas,“ uviedol Daňo.

Do zápasu s Pardubicami, ktoré ovládli základnú časť extraligy, nepôjdu „oceliari“ ako favoriti. A neboli nimi ani proti Sparte.

HC Košice Čítajte viac Michalovce siahali na senzáciu. Favorit zabral, Košice udreli v závere

„Opäť sme outsideri, takže rovnako ako proti Sparte môžeme prekvapiť. Kvalita na strane Pardubíc je veľké, ale toto je play off, iná súťaž. Na našej strane sú skúsenosti,“ vysvetľoval Daňo.

Narážal tým na skutočnosť, že Třinec vyhral majstrovský titul v českej extraligy v posledných troch sezónach. „Vieme, ako sme titul naposledy získali. Všetci, a nezáležalo na tom či to bol strelec alebo nahrávač, všetci sme mysleli najskôr na to, aby sme gólom zabránili. A ako bol vidieť, tak tie góly dáme,“ zdôraznil 28-ročný slovenský reprezentant.

Hráči Třinca majú v nohách omnoho viac zápasov v play off akoch ich súperi. Vrátane predkola proti Litvínovu odohrali už deväť stretnutí – Pardubice iba štyri. „Máme za sebou ťažkú sériu, ale verím, že si z nej nezoberieme únavu, ale pozitívne veci,“ dodal Daňo.

Jágrove partnerky. Učarovala mu i krásna Slovenka Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Jágrov vzťah trval najdlhšie šesť rokov. Kto...
debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #HC Oceláři Třinec #česká hokejová extraliga