Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Famózna sezóna Slováka, ale v klube to škrípe: Momentálne sa trápime

Slovenský hokejový útočník Marko Daňo z tímu českého majstra HC Oceláři Třinec smeruje za titulom najlepšieho strelca základnej časti českej extraligy 2022/2023.

27.02.2023 17:00
Marko Daňo Foto:
Marko Daňo strelil v tejto sezóne českej extraligy už 27 gólov.
debata

Dvadsaťosemročný bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu nastrieľal v doterajších 49 zápasoch 27 gólov a má štvorgólový náskok na čele tabuľky strelcov pred druhým spoluhráčom Martinom Ružičkom. Aj keď jemu sa darí, „oceliari“ sa trápia a nepostúpia priamo do štvrťfinále play-off.

„Je to náročné. Snažím sa gólmi pomáhať tímu a byť prínosom, ale, bohužiaľ, momentálne sa trápime. Čakajú na nás ešte dva zápasy základnej časti. Verím, že ich zvládneme a pripravíme sa na play-off,“ uviedol niekdajší hráč zámorskej NHL na klubovom webe.

K'Andre Miller Čítajte viac Nechutnosť od hviezdy z NHL. Opľula súpera do tváre, išla pod sprchy

Daňo tiež môže byť najproduktívnejší hráč súťaže, so 48 bodmi mu patrí druhé miesto o dva body za spomenutým Ružičkom. V minulom ročníku pritom nazbieral v drese Třinca len 16 bodov (10+6) v 36 dueloch dlhodobej časti.

Obhajca majstrovského titulu Třinec je v priebežnej tabuľke extraligy až šiesty a pred záverečnými dvoma duelmi základnej časti je jasné, že sa nedostane medzi štyri najlepšie tímy s istou účasťou vo štvrťfinále play-off.

Na vedúce Pardubice stráca až 30 bodov, nič sa už nezmení ani na druhej pozícii Vítkovíc a tretej Sparty Praha. O štvrté miesto zabojujú Hradec Králové s Libercom, Třinec zaostáva za štvrtým HK už o nedostihnuteľných osem bodov. O štvrťfinále zabojuje v predkole play-off.

Martin Fehérváry. Čítajte viac Tak dlho na ľade ešte nebol. Fehérváry si v NHL vytvoril osobný rekord

„Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, čo z toho bude. Verím, že máme dosť skúsené mužstvo na to, aby sme sa pripravili na play-off. Máme ešte čas,“ pokračoval Daňo, ktorý svojim spoluhráčom verí.

„Bude to náročnejšia cesta, odohráme viac zápasov. Máme však taký skúsený tím, že môžeme pomýšľať na čo najvyššie priečky bez ohľadu na to, ako sa tam dostaneme,“ dodal odchovanec HK Dukla Trenčín, ktorého si klub NHL Columbus Blue Jackets vybral na drafte nováčikov v roku 2013 z 27. miesta.

Ako sa za štvrťstoročie zmenili českí "zlatí hoši" Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Vtedy a teraz. Ako sa za štvrťstoročie zmenila...
debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #HC Oceláři Třinec #česká hokejová extraliga