Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci z KHL na MS? Nechcel by som byť v koži Šatana

Po takmer troch rokoch sa vracia do Švédska. Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik sa stal hráčom Leksandu a opäť si zahrá s krajanom Marekom Hrivíkom. Prečo skončil v Zugu, príde na MS v hokeji a ako vníma Slovákov pôsobiacich v KHL? Aj na to odpovedal v rozhovore pre Pravdu.

13.02.2023 07:00
Slováci Cehla Foto: ,
Peter Cehlárik sa už teší na MS v hokeji.
debata (32)

Pred dvomi sezónami vytvoril s Marekom Hrivíkom v Leksande najúdernejšie duo švédskej Elitserien. Hokejový útočník a bronzový medailista z OH v Pekingu Peter Cehlárik následne odišiel do Omska. Vlani v lete, aj kvôli konfliktu na Ukrajine, podpísal dvojročnú zmluvu s Zugom, no vo Švajčiarsku vydržal len pol roka. Kruh sa uzavrel a slovenský reprezentant je späť v Leksande.

Poznáte príslovie – dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš? Vy ste sa ho nedržali. Prečo?

Po tom ako Zug získal majstrovské tituly v rokoch 2021 a 2022, sa mužstvo v tejto sezóne trápilo. Výkony a výsledky boli ako na hojdačke. Snažil som sa nájsť svoje miesto v tímovom systéme. Niekedy sa stáva, že to nevychádza podľa predstáv. Na ľade mi to nefungovalo, nebol som so sebou spokojný. Tak sme sa s agentom pozreli na to, či by bolo možné ešte v tejto sezóne zmeniť klub.

Česko, Slovensko Čítajte viac Súboj veľkých postáv priniesol emotívny moment. V Prahe sa tlieskalo nielen Naganu, ale aj Göteborgu

Švajčiarska liga patrí k najkvalitnejším v Európe, v 38 zápasoch ste získali solídnych 24 bodov (6+18). Kde nastal problém?

Čísla neboli zlé, no ak by som strelil o desať gólov viac, bolo by to lepšie. Organizácia v klube bola na špičkovej úrovni, život vo Švajčiarsku krásny, podmienky výborné. Ale keď vám to na ľade nejde a pribudne frustrácia, tak aj ostatné výhody idú bokom. Myšlienky na zmenu dresu mi behali hlavou už na prelome rokov. A minutáž na ľade už tiež nebola ideálna – taká, akú som si predstavoval.

Zugu patrí v tabuľke až 9. miesto a snaží sa dostať z hernej krízy. Aj preto ste tam skončili?

Navonok to možno vyzerá tak, že moje výkony boli zlé a preto som dostal vyhadzov. Nevnímam to tak. Ja sám na seba vyvíjam tlak a čakám od seba viac. No jednoducho mi to herne nešlo. Prišlo k zhode na oboch stranách. Otvorene sme sa o tom s vedením klubu porozprávali a môj odchod je výhrou pre obe strany. Ak by som vo Švajčiarsku zostal, povedzme aj ďalšiu sezónu, išli by obe strany hlavou proti múru. Preto som rád, že idem do prostredia, ktoré dôverne poznám. V Leksande sú rovnakí tréneri, spoluhráči a ľudia, s ktorými to v minulosti fungovalo. Veľmi sa teším na to, čo je predo mnou.

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Marek Hrivík #Peter Cehlárik