Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konrád rok po hororovom zranení: Moje telo sa ťažko dáva dokopy

V septembri 2021 zasiahla slovenského hokejového brankára Branislava Konráda korčuľa súpera do krku a vynechal väčšinu minulej sezóny. Teraz patrí k lídrom jedného najväčších prekvapení súťaže z Olomouca.

19.10.2022 11:32
Branislav Konrád Foto: ,
Branislav Konrád.
debata

Klubu zo severnej Moravy patrí po odohratí desiatich zápasov 6. miesto v tabuľke českej extraligy. Konrád stál medzi žrďami deväťkrát a má nadpriemernú 93,1-percentnú úspešnosť zákrokov.

No ako 35-ročný brankár priznal v rozhovore pre sport.cz, negatívne následky ťažkého zranenia cíti dodnes. „Na ľade sa cítim dobre, ale regenerácia je o dosť horšia. Keď prídem domov, tak si musím dať viac času na odpočinok. Ešte som sa nedal úplne dokopy,“ povedal Konrád.

Pavol Regenda Anaheim Čítajte viac Tatar nebodoval, Regenda na tribúne. Prečo Slovák chýbal v zostave Anaheimu?

Rodák z Nitry vychytal vlani pre Slovensko postup na zimné olympijské hry v Pekingu a je členom tímu, ktorý pod piatimi kruhmi vybojoval bronz. Nepríjemné zranenie mu privodil súper v prípravnom zápase pred začiatkom ročníka 2021/22.

„Ani som nevedel, či budem vôbec hýbať rukou. Mám poškodené nervy, ktorá sa budú dávať do poriadku asi ešte dlho po kariére. Ale doktori mi hovorili, že mám byť hlavne rád, že žijem,“ skonštatoval brankár s tým, že sa k hrozivému zážitku už moc nechce vracať.

28. Zimný štadión Ondreja Nepelu Čítajte viac Zmena názvu? Nech sa páči, ale bez nás! Slovan zvažuje radikálny krok

Výrečnejší bol v súvislosti s veľmi dobrým štartom Olomouca do novej sezóny, v ktorej bol po 5. kole dokonca lídrom tabuľky najvyššej súťaže. „Niekedy nám pomohlo šťastie, ale vychádzalo nám skoro všetko. Mne osobne sa chytalo parádne, išlo mi to samo. Celý tím neskutočne bojuje.“

V súčasnosti trápi Olomouc rozsiahla maródka, kvôli ktorej súper z Třinca súhlasil s odložením utorkového zápasu. „Klobúk dole, nemuseli nám vyhovieť. Hrá sa o dosť horšie, keď zo zostavy vypadne sedem hráčov,“ dodal Konrád.

Koľko zápasov potrebovali na prvý bod v NHL Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Marián Gáborík (Minnesota Wild) - jeden zápas...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Branislav Konrád #HC Olomouc #česká hokejová extraliga