Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Třinec potvrdil príchod posily z KHL: Urobil som chybu, uviedol Buček

Slovenský hokejový útočník Samuel Buček je už oficiálne hráčom oceliarov z Třinca. Jeho avizovaný príchod z KHL vyvolal u našich západných susedov vlnu negatívnych emócii.

16.10.2022 16:28
HOKEJ-TE: Nitra - Bratislava Foto: ,
Samuel Buček sa stal v poslednej sezóne slovenskej extraligy najužitočnejším hráčom play off.
debata

Po potvrdení podpisu zmluvy so slovenských reprezentantom zverejnil klub tlačovú správu. „Urobil som chybu a veril som tomu, že dostanem dostatok priestoru, aby som sa po zranení dostal späť do formy a bol užitočným hokejistom,“ komentoval Buček krátke pôsobenie v KHL.

Pre bývalého útočníka Nitry je možnosť hrať v Třinci obrovskou výzvou, v ktorej chce uspieť. České médiá označujú jeho príchod do českej extraligy práve kvôli pôsobeniu v KHL za kontroverzný.

slafkovský Čítajte viac Slafkovský bol centimetre od gólu. Musí sa adaptovať, tvrdí jeho tréner

No v mužstve sa na jeho angažovaní zhodlo vedenie klubu aj tréneri. „Má veľký potenciál byť bodujúcim hráčom. Po dlhých rozhovoroch so Samuelom vieme, že je motivovaný a ochotný na sebe pracovať,“ cituje iSport trénera tímu Zdenka Motáka.

23-ročný Buček stihol za Nižnekamsk v KHL nastúpiť v šiestich stretnutiach a v priemere strávil na ľade len sedem a pol minúty. „Chcem sa pozerať dopredu, odviesť maximum pre mužstvo a posunúť sa vo svojej kariére.“

Jaromír Jágr Čítajte viac Jágr sa obul do novinárov. Kde je zodpovednosť, že to, čo píšete, je pravda?

Buček vyvolal rozruch už na konci leta, keď podpísal zmluvu s klubom NHL Seattle Kraken. No napokon pred bojom o miesto v zámorskom hokeji uprednostnil mužstvo z KHL.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Oceláři Třinec #Samuel Buček