Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Že KHL nie je o politike? Nad hokejovým Čeľabinskom vanie prízrak Hitlera

Bolo to že rečí, že šport netreba miešať do politiky, že ruská KHL je o hokeji a o ničom inom. Vôbec to však neplatí. Minimálne v Čeľabinsku, kde hráva svoje zápasy tamojší klub Traktor, to majú inak.

14.10.2022 17:00
Vladimír Putin Foto:
Vladimír Putin v hokejovej šatni.
debata (1)

Fanúšikovia tohto klubu sa nestačili čudovať, keď naposledy prišli na zápas. Priamo nad hlavným vchodom moderného štadióna Ľadovaja arena ich vítal novovyvesený obrovský transparent. Na ňom samozrejme nechýba ruská vlajka a slová: „Sme jednotný národ, sme jeden ľud a máme jedno Rusko.“

Podpísaný je pod nimi – ako inak – Vladimír Vladimirovič Putin! Toľko k (ne)miešaniu sa politiky do športu.

Na ruský propagandistický slogan upozornil švédsky novinár Karl Mansson, ktorý opakovane informuje o neduhoch ruskej súťaže. A niektorí ľudia v komentároch podotkli, že Putinova veta nápadne pripomína plagáty, ktoré v Nemeckej ríši v roku 1938 živili kampaň za pripojenie Rakúska.

Pod fotografiou Adolfa Hitlera bolo vtedy napísané: „Ein Volk, ein Reich, ein Führer“. Jeden ľud, jedna ríša, jeden vodca.

V modernej aréne, ktorej transparent prenikol aj do televízneho vysielania, si vo štvrtok popoludní zahral domáci Traktor s Novosibirskom. Slovák Michal Čajkovský bol teda pri tom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Vladimir Putin