Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chytal v dueli na podporu Ukrajiny. Klub KHL potvrdil príchod slovenského esa

Slovenská ekipa v KHL sa naďalej rozširuje. K siedmim hokejistom, ktorí sa rozhodli upísať niektorému z tamojších klubov, sa pridáva aj Július Hudáček. Skúsený brankár s reprezentačnými skúsenosťami.

12.09.2022 18:08 , aktualizované: 13.09.2022 13:22
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček.
debata (19)

Tridsaťštyriročný bývalý reprezentant sa dohodol na ročnej zmluve s kazašským tímom Barys Nur-Sultan. Informoval o tom oficiálny web klubu.

Z českej extraligy do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Hudáček pôsobil v minulej sezóne v dvoch tímoch. Sezónu začal v drese Dynama Riga v KHL a v januári 2022 prestúpil do Sparty Praha. S českým klubom sa dostal až do finále českej extraligy, kde jeho tím nestačil na HC Oceláři Třinec 2:4 na zápasy.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)

Hudáček stál v bránke Sparty od 2. tretiny marcového zápasu s Kladnom v O2 aréne. Výťažok z duelu poputoval ukrajinským rodinám, ktoré zo svojej vlasti ušli do Česka.

Bývalý reprezentant je už tretím brankárom spod Tatier, ktorý mieri do KHL. Okrem neho tam v aktuálnej sezóne hrajú aj Patrik Rybár a Adam Húska.

Slovensko má po Kanade a USA najpočetnejšie zastúpenie v tejto krajine. Po invázii Ruska na Ukrajinu sa mnoho švédskych, fínskych a českých hráčov odtiaľ rozhodlo odísť.

Hráči sú v poslednom období predmetom obrovskej mediálnej kritiky. „Pod paľbu“ sa dostal aj Slovenský zväz ľadového hokeja na čele s Miroslavom Šatanom. Ten totiž minulý týždeň rozhodol, že hokejisti pôsobiaci v KHL môžu aj naďalej reprezentovať Slovensko. Viaceré krajiny však urobili presne opačný krok.

S rozhodnutím SZĽH majú problém aj dlhoroční partneri slovenského hokeja – Orange a Kaufland.

Národnosti legionárov v KHL 2022/23 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V KHL hrá v tejto sezóne 70 legionárov, presnú...
Patrik Rybár Čítajte viac NÁZOR: Kritika je namieste. Štipka pochopenia tiež

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Július Hudáček #vojna na Ukrajine