Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zasiahli rodičia. Kanaďan po pár týždňoch zrušil zmluvu v KHL a platí penále

Hokejista Daniel Audette podpísal po invázii Ruska na Ukrajinu zmluvu v ruskej KHL. Hneď po niekoľkých týždňoch sa však zo zmluvy vyplatil.

27.08.2022 17:06
Daniel Audette Foto:
Daniel Audette.
debata (7)

Vo Viťaze si mal 26-ročný Kanaďan zarobiť 30 miliónov rubľov. Kvôli nedodržaniu kontraktu ale musí klubu zaplatiť dve tretiny z tejto sumy, teda 20 miliónov, čo je v prepočte asi 300-tisíc eur.

Za náhlym a predovšetkým nákladným obratom sú vraj jeho rodičia. Tvrdí to aspoň generálny manažér Viťazu Igora Varického.

„Zasiahli do toho rodinné záležitosti. Myslím, že ako mladý chlapec je do určitej miery závislý od názoru rodičov. Rovnako ako iní mladí chlapci z Európy a Severnej Ameriky, ktorí dospievajú neskôr ako my Rusi,“ vyjadril sa Varickij o Audetteovi pre web Championat.

„Na rodinnej porade sa tak rozhodlo, že Daniel do Ruska nepôjde a že zmluva sa zruší,“ doplnil manažér.

SR Bratislava Parlament NRSR 66. Schôdza tabák Čítajte viac A čo urán z Ruska? Tabák si podala Husára, Sas-kár vraj zneužíva šport

Audette pochádza z hokejovej rodiny. Jeho otcom je Donald Audette, ktorý v NHL odohral na pozícii krídla vyše 700 zápasov za šesť rôznych klubov vrátane Montrealu, kde sa po hráčskej kariére presadil ako skaut.

Práve Montreal v roku 2014 draftoval v piatom kole Daniela Audettea, ktorý sa však v klube nepresadil.

V júni, niekoľko mesiacov po vojenskom vpáde Ruska na Ukrajinu, sa Audette rozhodol pre Viťaz. Po rodinnej porade však zaradil spiatočku. Budúcu sezónu nakoniec odohrá v najvyššej švajčiarskej lige za Lausanne.

Patrik Rybár Čítajte viac Česi zakázali reprezentovať hráčom z KHL. A čo na to Šatan a spol.?
Najlepšie platení hokejisti KHL v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
86. Michal Čajkovský (Slovensko/Sibir...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Viťaz Podoľsk #Daniel Audette