Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Krvavé peniaze pre ignorantov. Husár tvrdo kritizuje Slovákov v KHL

Už ich je sedem a číslo sa bude podľa všetkého zvyšovať. Zatiaľ čo fínski či švédski hokejisti dávajú KHL košom, Slováci sa do nej hrnú.

23.08.2022 16:04
Michal Čajkovský Foto: ,
Michal Čajkovský oblieka dres Sibiru Novosibirsk.
debata (50)

K dvojici Michal Čajkovský, Adam Liška, ktorí hrali v KHL aj v minulej sezóne, sa pred novým ročníkom pripojili Patrik Rybár, Christián Jaroš, Michal Krištof, Samuel Buček a ako zatiaľ posledný brankár Adam Húska .

Ruská agresia na Ukrajine rozdeľuje aj športový svet, odbornú a fanúšikovskú obec na dva tábory.

Prvá skupina hokejistov, ktorí podpíšu v Rusku, odsudzuje. Podľa nej takýto hráči podporujú režim prezidenta Vladimira Putina, keďže si v „jeho“ krajine budú zarábať peniaze hokejom, a nepriamo tak schvaľujú aj vojnu.

Druhá skupina tvrdí, že politika by sa nemala miešať do športu a že výber klubu a krajiny, kde bude daný hokejista hrať, je jeho slobodným rozhodnutím.

Do prvej skupiny patrí aj Ivan Husár.

Štátny tajomník pre šport na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnil pri príležitosti výročia invázie vojsk Varšavskej zmluvy do Československa na sociálnej sieti status, v ktorom kritizoval Slovákov v KHL.

V príspevku, ktorý zverejnil pred oznámením Húskovho kontraktu, označuje týchto hokejistov za bezcitných ignorantov.

"Šesť našich špičkových hokejistov podpísalo zmluvy do KHL. Do súťaže, ktorá má financie prevažne zo štátnych firiem. Do ligy, ktorá je výkladnou propagandistickou skriňou vojenského agresora V. V. Putina.

Idú do Ruska pracovať, dokonca táto liga dostala prednosť pred zmluvou v Amerike. Idú zarábať krvavé peniaze, idú po ruke systému, ktorý urobí veľa preto, aby dokázal, že liga je bohatá, že sa jej nič sankčné zo Západu nedotklo," napísal Husár.

Najlepšie platení hokejisti KHL v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
86. Michal Čajkovský (Slovensko/Sibir...

Problémom je podľa neho aj renta, ktorú získali Rybár, Čajkovský a spol. po zisku bronzu na olympiáde v Pekingu.

"Štyria hokejisti získali bronz na OH v Pekingu, získali podľa zákona nárok na rentu, ktorá im hodí za 40 rokov pol milióna eur – ak sa dožijú priemerného veku dožitia 75 rokov. Na tú rentu sa im budú skladať všetci daňoví poplatníci. Všetci.

Mnohí z nich si možno túto zimu začnú chodiť do lesa tajne po drevo, niektorí z nich možno budú sprchovať deti v studenej vode, ak bude elektrina do čerpadla. V športe, divadlách, školách, nemocniciach sa budú modliť, aby nedošli exekútori.

A vy, chlapci, si budete zarábať na luxusný život v Rusku. Budete prisluhovať propagande Putina. Budete propagovať ligu v krajine, ktorá si vašu rodnú vlasť dala na zoznam nepriateľov Ruska. Ste ignoranti. To som tým chcel povedať. Bezcitní ignoranti," dodal Husár.

Peking 2022 Slovensko Nemecko Čítajte viac Slováci v KHL? Poviem len toľko, že sú to ich kariéry

Nová sezóna KHL sa začne 1. septembra. V lige už nebude štartovať fínsky Jokerit Helsinki, ani lotyšské Dynamo Riga. Oba kluby opustili súťaž na protest proti agresii Ruska.

Naopak, okrem ruských klubov sa v novej sezóne predstaví aj bieloruské Dynamo Minsk a čínsky Red Star Kchun-lun. Otázny je štart kazašského Barysu Nur-Sultan.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)
50 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #vojna na Ukrajine #Ivan Husár