Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V decembri debutoval za Rangers. Húska je siedmym Slovákom v KHL

Slovenský hokejový brankár Adam Húska mieri zo zámoria do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

23.08.2022 12:44
Adam Húska Foto: ,
Adam Húska.
debata (2)

Dvadsaťpäťročný reprezentant sa dohodol na ročnej zmluve s Torpedom Nižnij Novgorod. Informoval o tom oficiálny web ruského klubu.

Húsku draftoval v roku 2015 z celkového 184. miesta tím NHL New York Rangers. V uplynulých štyroch rokoch pôsobil na farme „jazdcov“ Hartford Wolf Pack (AHL), v minulej sezóne absolvoval aj premiéru v NHL, keď odchytal v Madison Square Garden decembrový zápas proti neskoršiemu šampiónovi Coloradu.

Po ročníku 2021/2022 mu vypršal kontrakt s newyorským klubom a stal sa voľným hráčom.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)

Rangers po odchode Alexandra Georgieva do Colorada angažovali k brankárskej jednotke Igorovi Šesťorkinovi ako dvojku Húskovho krajana Jaroslava Haláka.

Húska sa predstavil na uplynulých dvoch majstrovstvách sveta, na tohtoročných MS vo Fínsku bol brankárskou jednotkou SR.

„Adam má na brankára vysokú postavu a je pomerne mladý. Vďaka svojej postave, dobrej pohyblivosti a pozičnej hre pôsobí v bránke sebavedomo,“ uviedol na adresu Húsku generálny manažér Torpeda Maxim Gafurov.

Premiéra brankára Adama Húsku v NHL Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Adam Húska nastupuje na premiéru v NHL.

"Je talentovaný brankár, no mal sťaženú možnosť presadiť sa v NHL, keďže v tímovej hierarchii Rangers boli nad ním majiteľ Vezina Trophy Igor Šesťorkin a Alexandar Georgiev. Napriek mladému veku však odchytal tri kompletné sezóny v AHL a hral aj na dvoch majstrovstvách sve­ta.

Teraz je pripravený na novú výzvu v Torpede, kde bude musieť bojovať o rolu brankárskej jednotky. Veríme, že ak bude na sebe tvrdo pracovať, môže sa stať naším brankárom číslo jeden.

Michal Čajkovský Čítajte aj Čajkovský prezradil Rusom, aké reakcie zažil doma. Zaujímal ich aj zákaz v repre

Podotýkam, že o Adama sa zaujímalo viacero klubov KHL a sme radi, že sa rozhodol v prospech Torpeda. Práva naň budú patriť nášmu klubu ešte minimálne tri roky.

Tento podpis považujeme aj za jeden z prvkov našej dlhodobej stratégie."

V KHL budú v nadchádzajúcej sezóne pôsobiť okrem neho aj ďalší šiesti slovenskí hokejisti – brankár Patrik Rybár, obrancovia Michal Čajkovský, Christián Jaroš a útočníci Samuel Buček, Adam Liška a Michal Krištof.

USA SR šport hokej Avalanche Rangers Húska Čítajte viac Je jedno, odkiaľ ste. V NHL je dôležité len to, čo chytíte
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Torpedo Nižnij Novgorod