Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Putinov obľúbený klub v KHL nebude viesť Rus. Céčko patrí Čechovi

Už len jeho podpis s ruským hokejovým klubom z Petrohradu vyvolal rôzne reakcie. Teraz sa český útočník Dmitrij Jaškin stal kapitánom mužstva.

22.08.2022 17:18
642042462 Foto:
Dmitrij Jaškin odohral poslednú sezónu v NHL v drese Arizony Coyotes.
debata (3)

Nového muža s céčkom na hrudi oznámil hlavný tréner SKA Petrohrad Roman Rotenberg. „Je to prirodzený líder a vodca,“ uviedol o Jaškinovi kouč.

Táto správa asi nepoteší veľké kritika legionárov pôsobiacich v KHL a bývalého brankára Dominika Hašeka. „Práca českého občana v Ruskej federácii je podporou ruského režimu, vojny na Ukrajine a teda nebezpečenstvom pre našu zem a jej občanov,“ napísal brankár na sociálnych sieťach.

Jaškin mal na stole ponuky na pokračovanie v NHL, ale odmietol ich. Od najbohatšieho ruského klubu dostal zjavne ponuku, ktorá sa neodmieta. Podľa iSport.cz by mohol s bonusmi ročne zarobiť taker 1,7 milióna dolárov.

Dohodol sa s Petrohradom, čiže s klubom, ktorý je s režimom v krajine spojený viac, ako akýkoľvek iný tím v KHL. SKA patrí miliardárovi Borisovi Rotenbergovi, blízkemu priateľovi prezidenta Vladimira Putina. A ten je veľkým fanúšikom Petrohradu.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Naskočí Slafkovský priamo do NHL? Vedenie Montrealu prehovorilo

Na lavičke je trénerom Rotenbergov syn Roman. V minulosti nikdy hokej na najvyššej úrovni nehral, ani nikde netrénoval. Napriek tomu má v rukách špičkový hokejový tím.

V posledných rokoch mal kapitánske „C“ na drese vždy hokejista z Ruska, teraz ho dostane Čech. Nikdy predtým však Jaškin, rodák z Omsku, takúto úlohu v žiadnom klube nezastával. Naposledy ho mal pred 11 rokmi v českej reprezentácií do 18 rokov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #SKA Petrohrad #Jaškin