Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koľko zarobí Cehlárik pod Alpami? Švajčiari odhalili platy cudzincov

Najvyššia hokejová súťaž NLA sa rozšírila o jeden tím. Navyše namiesto doterajších štyroch zahraničných hokejistov môžu v tímoch pôsobiť až šiesti.

01.08.2022 22:48
Peter Cehlárik bol na ZOH v Pekingu asistentom... Foto:
Peter Cehlárik bol na ZOH v Pekingu asistentom kapitána Mareka Hrivíka.
debata (1)

Podľa Blicku sa tak pred sezónou 2022/23 vytvorila až 32 nových miest pre cudzincov. Pre pretrvávajúci konflikt na Ukrajine sa najvyššia súťaž vo Švajčiarsku stala pre mnohých špičkových hokejistov jedinou alternatívou voči KHL.

A práve z ruskej ligy prišlo pred sezónou najviac cudzincov – 16, medzi nimi aj bronzový medailista z olympiády v Pekingu Peter Cehlárik. V porovnaní s KHL museli ísť zahraniční hráči s platom výrazne dole, minimálne o 150-tisíc švajčiarskych frankov (necelých 154-tisíc eur).

390758523 Čítajte viac Enkláva v Třinci sa rozrástla. V klube už pôsobí osem Slovákov

Okrem Cehlárika súťaž oživia hráči ako Mikko Lehtonen, Markus Granlund, Joakim Nordström alebo Dán Nicklas Jensen. Podľa Blicku, ktorý sa odvoláva na informácie od hráčskych agentov a ďalších expertov, sa ročné platy hokejistov tejto úrovne pohybujú medzi 300 až 400-tisíc frankov v čistom.

Po KHL je druhou najväčšou zásobárňou cudzincov švédska Elitserien, z ktorej si to do NLA namierilo desať hokejistov. Podľa zasvätených sa príjem špičkového hráča vo Švédsku pohybuje na úrovni 200 až 300-tisíc frankov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #platy #Švajčiarsko #NLA #Peter Cehlárik