Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávny Jokerit zmizne z hokejovej mapy. Neskôr sa bude hlásiť vo Fínsku

Jokerit Helsinki by rád získal licenciu a od jesene 2023 chcel hrať v najvyššej fínskej lige.

20.04.2022 19:30
Jari Kurri je legendou Edmontonu Oilers. Foto:
Jari Kurri je legendou Edmontonu Oilers.
debata

Fínsku najvyššiu súťaž Liigu opustil Jokerit pred ôsmimi rokmi. Klub svoje zámery predostrel verejnosti na svojej oficiálnej stránke.

Jokerit ukončil svoje pôsobenie v KHL krátko pred štartom play off, v 1. kole sa mal stretnúť so Spartakom Moskva.

Dôvodom bolo vyjadrenie nesúhlasu s ruskou vojenskou inváziou na Ukrajine. „Žolíci“ sa v uplynulých týždňoch zbavili aj ďalších väzieb na Rusko.

HOKEJ-KHL: Bratislava - Helsinki slovan Čítajte viac Drastický krok. KHL kvôli konfliktu na Ukrajine opúšťa slávna značka

44-percentný podiel v klube od spoločnosti ruského podnikateľa Vladimira Potanina odkúpil legendárny fínsky útočník Jari Kurri, ktorý sa tak stal jeho jediným majiteľom.

Vedenie Jokeritu plánuje podať prihlášku do fínskej Liigy a bude čakať, či ju vedenie súťaže prijme. Z Liigy sa nezostupuje, vstúpiť sa dá do nej získaním potrebnej licencie.

Jednou z podmienok k jej udeleniu je vyhovujúca aréna. Šesťnásobný fínsky šampión hral od roku 1997 domáce zápasy v Hartwall Aréne, ktorá má však ruských majiteľov. Ak sa to nezmení, bude Jokerit podľa klubového stanoviska hľadať iný domovský stánok.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Jokerit Helsinki #Jarri Kurri