Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Preč z KHL. Hneď! Fanúšikovia Jokeritu s Rusmi nechcú nič spoločné

Známy fínsky klub Jokerit Helsinki má za sebou ôsmu sezónu v ruskej hokejovej lige KHL. Týždeň pred play-off chce tamojší fanklub priaznivcov z južnej tribúny, ktorý sa nazýva Eteläpääty, aby klub súťaž opustil.

23.02.2022 17:36
Jokerit Helsinki Foto:
Jokerit Helsinki.
debata (40)

Eteläpääty zverejnil túto nečakanú požiadavku vo vyhlásení na svojej webovej stránke.

Fanúšikovské združenie neuvádza dôvod tohto rozhodnutia, oznámenie však prišlo tesne po tom, čo ruský prezident Vladimir Putin uznal ukrajinské oblasti Doneck a Luhansk na východe Ukrajiny za nezávislé a spochybňuje nezávislosť Ukrajiny.

Viceprezident fanklubu Roope Räty: „Samozrejme, že hovoríme o udalostiach medzi Ruskom a Ukrajinou,“ vraví s tým, že fanklub nemá konkrétnu alternatívu ku KHL.

Eteläpääty zároveň apeluje na akcionárov v spoločnosti Jokerit ry, ktorá je zodpovedná za juniorské aktivity a vlastní práva na názov i logo, aby ukončili spoluprácu s A-tímom.

„Pokračovanie má za následok obrovské škody, ktoré sa už nikdy nemusia napraviť. Jokerit je azda najsilnejšia športová značka vo Fínsku. Povinnosťou akcionárov je chrániť ju,“ vraví Räty.

Gazprom, plynová kríza Čítajte viac Slávny nemecký klub má problém. Sponzoruje ho ruský Gazprom

Jokerit odohral posledný zápas 11. januára. Začiatkom februára sa KHL rozhodla neobnoviť základnú časť, ale po olympijskej prestávke začať rovno play off. Klub skončil v Západnej konferencii druhý v základnej časti a dosiahol svoje najlepšie umiestnenie v histórii účinkovania v KHL. V prvom kole pla-off narazí na Spartak Moskva.

Fanklub Jokeritu však play-off sledovať nebude. „Je samozrejme na rozhodnutí každého jednotlivca, čo urobí. My však na zápasy chodiť nebudeme a nepodporujeme Jokerit v KHL,“ dodáva Räty.

Gazprom aréna Čítajte viac Trest za Ukrajinu? Rusko môže prísť o mimoriadne športové podujatie
40 debata chyba
Viac na túto tému: #Jokerit Helsinki #vojna na Ukrajine