Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ruská legenda nešetrila tamojšiu súťaž. Nemôžeme sa rovnať NHL

Už dvanásť rokov sa Kontinentálna hokejová liga snaží dobehnúť NHL. A ťažko povedať, či sa jej od svojho štartu priblížila alebo skôr vzdialila.

16.05.2020 15:50
Adam Liška Foto: ,
Momentka zo zápasu Slovan - SKA Petrohrad.
debata (9)

Bohaté kluby sú od začiatku ešte bohatšie. Chudobné sú radi, keď ako-tak naplnia rozpočet a s oneskorením niekoľkých mesiacov postupne prostredníctvom splátkových kalendárov doplatia meškajúce výplaty.

„Takto to vôbec nemalo vyzerať. Vízia bola iná, realita tiež. Chceli sme založiť súťaž, kde si budú všetci rovní a bez klubov napojených na mocných ľudí a oligarchov. Takto to napokon dopadlo,“ lamentoval pre ruský Sport Express Viačeslav Fetisov.

Legenda ruského hokeja a momentálne člen ruskej Štátnej dumy pripustil, že rozdiely medzi najsilnejšími mužstvami – ako sú Dynamo či CSKA Moskva alebo SKA Petrohrad – je priveľký.

„Vývoj je iný, ako sme predpokladali. Máme tu nejakú konkurenciu, ale tá je iba v play off. Kvalitatívne na NHL nemáme. Nie div, že naše najväčšie talenty utekajú do zámoria,“ pokračoval Fetisov.

V KHL doteraz pôsobili dva kluby zo Slovenska. Lev Poprad odohral jedinú sezónu, Slovan Bratislava má na konte sedem ročníkov.

Viačeslav Fetisov v drese Detroitu. Foto: hfboards.com
Viačeslav Fetisov Viačeslav Fetisov v drese Detroitu.

Zmenám sa nadnárodná súťaž nevyhne ani teraz. Na minimálne jednu sezónu odchádza tradičná značka z ďalekého Sibíru.

Admiral Vladivostok – jeho viac ako päťtisícová aréna nesie meno práve po Fetisovovi – má ekonomické problémy, ktoré pandémia koronavírusu ešte viac prehĺbila.

"Nebolo príjemne počuť túto správu. Klub som spoluzakladal a viem, čo jeho existencia znamená pre ľudí v tamojšom regióne.

Admiral musíme vrátiť späť a dať ľudom z Vladivostoku ďalšie zápasy KHL, aby mali opäť pocit, že sú súčasťou našej krajiny," doplnil Fetisov.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #NHL #Admiral Vladivostok #Viačeslav Fetisov