Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V jeho drese žiaril Bakoš. Vladivostok opúšťa KHL

V nasledujúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) nebude hrať klub Admiral Vladivostok.

01.04.2020 10:30
Admiral Vladivostok, ilustračná Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Taký je verdikt vedenia Prímorského kraja, ktorého súčasťou je mesto Vladivostok. Ako informuje web regiónu, všetky profesionálne športové kluby majú v súvislosti s pandémiou koronavírusu pozastavený podpis nových zmlúv.

„V klube zostanú iba tímy pre mládežnícku ligu, výber do 18 rokov a detská hokejová škola,“ referuje web primorsky.ru.

V predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 pôsobil v Admirale aj slovenský útočník Martin Bakoš, ktorý bol najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom celého klubu. V 61 dueloch si pripísal 42 bodov za 19 gólov 23 asistencií. Bakošovi sa skočila zmluva po skončení sezóny. V minulosti za Admiral hrával aj Marek Hovorka.

Nepríjemnú reakciu ruského regiónu si vyžiadala náročná finančná situácia, ktorú so sebou prinieslo šírenie ochorenia COVID-19.

„Aby sa tomu podarilo zabrániť, je potrebné nazbierať minimálne 500 miliónov rubľov, čo však bude v tomto roku v čase krízy nereálne,“ uvádza ruský portál sport-express.ru a upozorňuje, že ďalším klubom môže pomôcť iba ukončenie spolupráce s niektorými legionármi.

Admiral nemusí byť jediným klubom, ktorý sa v ďalšej sezóne neprihlási do KHL, vedenie ďalších organizácii aktuálne vyhodnocuje finančnú situáciu a podľa záverov sa aj zariadi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Admiral Vladivostok #koronavírus