Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V KHL presvedčil, má dve ponuky z NHL. Teší sa na Ramsayho

V úvodnej polovici sezóny šlo všetko podľa predstáv. Prvý seniorský angažmán za hranicami Slovenska Adamovi Liškovi (20) chutil. V Čerepovci nastupoval v KHL v elitnej formácii, dal 8 gólov a 3 pripravil. Vlani hráča bratislavského Slovana však pribrzdilo zranenie.

29.02.2020 13:08
Adam Liška Foto: ,
Adam Liška odohral na vlaňajších MS sedem zápas, dal dva góly a na jeden prihral.
debata

„V Jaroslavli mi obranca priľahol koleno, v nohe mi prasklo. Mal som natiahnuté väzy s menšou trhlinou, nemohol som poriadne korčuľovať. Vypadol som z dobre rozbehnutej sezóny,“ vravel Liška pre Denník Šport a potvrdil, že koleno je už momentálne v poriadku.

Sezóna sa však na klubovej úrovni pre neho skončila. Čerepovec nepostúpil do play off: „Dokázali sme zdolávať favoritov ako Petrohad, CSKA Moskva či Ufu, ale prehrali sme dôležité duely s priamymi konkurentmi.“

Napriek tomu, že po vyše mesačnom výpadku nastupoval cez bolesť a trápil sa, hodnotí zahraničné dobrodružstvo pozitívne. Nabral skúsenosti, chce ich zúročiť v reprezentač­nom drese:

"Teším sa na prvý reprezentačný kemp. Budem veľmi rád v partii s chalanmi z národného tímu. Verím, že ma tréner Craig Ramsay nominuje.“ Krídelník odohral na vlaňajšom šampionáte sedem zápasov, pripísal si dva góly a asistenciu.

Ešte predtým čakajú na rodáka z Bratislavy maturitné skúšky. A čo bude ďalej? Návrat do Čerepovca nie je garantovaný. O Lišku sa ešte pred play off zaujímal Podoľsk, no Severstal ho neuvoľnil. Navyše:

„Ešte pred zranením sme mali rozhovory o predĺžení kontraktu, dostal som od Čerepovca veľmi dobrú ponuku. Ozvali sa mi však aj dva kluby z NHL, ktoré sa o mňa cez sezónu zaujímali. Boli ma aj skautovať počas zápasov v Petohrade a Moskve. Nechávam všetko otvorené.“

Dlh od Slovana

Ani talentovaný mladík neodišiel zo Slovana Bratislava s vyriešeným účtom. Klub mu dlžil peniaze. „Mal som s klubom dohodu, že mi všetko doplatia do konca decembra. Tak sa aj stalo. Momentálne sme vo všetkom vyrovnaní,“ povedal Liška pre Šport.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #NHL #slovenskí hokejisti #Severstal Čerepovec #Adam Liška