Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrá sa vo Viedni. Teším sa na premiéru proti Daciukovi, vraví Lunter

Hokejisti bratislavského Slovana budú v piatok a nedeľu doma v hlavnom meste Rakúska.

26.10.2018 08:00
HOEKEJ-KHL: Bratislava lunter Foto: ,
Mário Lunter z HC Slovan Bratislava.
debata

Vedenie KHL rozhodlo, že cez víkend ako večerný dezert k viedenskej káve naservírujú priaznivcom v Erste Bank Aréne dve lahôdky edície World Games: zápasy Slovana proti CSKA Moskva (dnes o 18.30) a SKA Petrohrad (nedeľa o 17.00).

„Vedeli sme o tom od začiatku sezóny, komplikácia to nie je, sme na to pripravení. Radšej by sme nastúpili proti najatraktívnejším súperom na vlastnom ľade, určite by bolo vypredané. Viedeň nie je až tak ďaleko, dúfam, že naši verní priaznivci nás prídu podporiť,“ vraví tréner Vladimír Országh.

Jeho zverenci v predchádzajúcich dvoch zápasoch v Moskve a Soči prerušili päťzápasovú víťaznú sériu, no radi by favoritov obrali o nejaké body.

„Škoda prvého zápasu proti Spartaku. Súperovi sme vo vyrovnanom priebehu dali veľa prečíslení, nemali sme dobre postaveného útočníka, keď šiel obranca dopredu. V Soči už bola na chalanoch vidieť únava z piatich zápasov za deväť dní. Čo nám nevyšlo tam, pokúsime sa získať teraz, no nečaká nás nič ľahké,“ zdôrazní.

Čo môže platiť na najbližších súperov najvyššieho rangu?

„CSKA hrá jednoducho, veľmi disciplinovane, strojovo, je silný na všetkých postoch. A ani proti hviezdnemu Petrohradu si nenavyberáme. V porovnaní s CSKA hrá technickejšie, kombinačne pestrejšie, viac na krásu; narazíme na dva rôzne štýly. Pre nás to znamená hrať maximálne obozretne v obrane, nekompromisne okolo bránky. Nesmieme súperov pustiť do prečíslení, ale ani sa báť zaútočiť – a keď sa naskytne šanca, tak ju využiť. Akonáhle začnú hráči CSKA i SKA meniť miesta a kombinovať, môže to byť smrteľné,“ varuje Országh.

Priebojného útočníka Mária Luntera, jedného zo štyroch slovanistov, ktorí budú reprezentovať na novembrovom Nemeckom pohári, by potešil bodový zisk, ešte viac návrat na víťaznú vlnu.

„Vieme, proti komu nastúpime, no hrať sa dá proti každému. Zdravý rešpekt je v poriadku, dôležité je, aby sa každý z nás v každom striedaní sústredil na svoj výkon a bol disciplinovaný. Nesmieme hrať veľa v oslabení, zvuční súperi majú silné presilovky. Zápasy sa dajú ubojovať aj srdcom, čo je niekedy viac ako veľké mená. Ale zasa – veľmi sa teším na premiéru proti veteránovi Pavlovi Daciukovi.“

„Zatiaľ som ho videl len v televízii, na ľade je to trochu iné. Je to úžasný hráč s obrovským prehľadom. Dobré by bolo čo najdlhšie držať vyrovnaný stav, získať nejakú presilovku, tlačiť sa do bránky. Tréneri mi prízvukujú, aby som častejšie strieľal. Do šancí sa dostávam, no niekedy namiesto zakončenia hľadám lepšie postaveného spoluhráča,“ podotkne 24-ročný krídelník.

Má v Slovane rovnaké povinnosti ako v Banskej Bystrici, odkiaľ prišiel?

„Som rád, že dostávam veľa priestoru. Som skôr bojovník, veľa korčuľujem, snažím sa získať čo najviac pukov. Pozvánka do reprezentácie ma potešila, pod trénerom Ramsaym som ešte nehral. Na jednej akcii národného tímu som už bol, no gól som ešte nedal. Možno druhý pokus bude úspešnejší, no teraz sa koncentrujem na piatok a nedeľu.“

Hádam Slovanu viedenská káva príliš nezhorkne…

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Viedeň #HC Slovan Bratislava