Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanisti odstraňujú pachuť. Víťazstvami

V kabíne opäť vládne dobrá nálada. Aj počas tréningu sa hokejisti Slovana usmievajú o poznanie viac než pred týždňom či dvoma.

15.10.2018 18:08
Slovan, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Slovana Bratislava.
debata

Môže za to priaznivá séria troch víťazstiev v KHL. Slovanisti najprv ukoristili dva body v Novosibirsku (2:1), následne na ľade silného Omska (3:2) a v nedeľu doma zdolali aj Kchun-lun (4:3). Všetky tri stretnutia dotiahli do úspešného konca v predĺžení.

Vrátiť fanúšikov na tribúny

„Takúto sériu sme po predošlej neúspešnej šnúre piatich prehier potrebovali. Pomohli nám vydrené víťazstvá v Novosibirsku a najmä v Omsku, kde sme duel zvrátili na konci. Aj v nedeľu sme podali dobrý výkon, azda v tom budeme pokračovať,“ tvrdí jeden z lídrov Bratislavčanov Michal Řepík.

Už v utorok o 18.30 privítajú zverenci Vladimíra Országha Vladivostok a o dva dni Chabarovsk. Fakt, že ide o mužstvá z chvosta Východnej konferencie, velí slovanistom jednoznačne – bodovať naplno.

„Nepodceňujeme ich, ale sú to tímy, nad ktorými potrebujeme víťaziť. Jednak, aby sme potvrdili body z predošlých troch zápasov a zároveň, aby sme sa priblížili k ôsmej priečke zaručujúcej postup do play off,“ naznačuje Řepík.

„Ak chceme byť v play off, mali by sme sa držať na hranici – toľko bodov, koľko zápasov. Keďže v KHL sa dá poľahky prehrať zopár duelov po sebe, treba ich občas viac v rade aj vyhrať. Vladivostok zahral dobre na ľade CSKA, kde prehral po predĺžení a aj v Rige absolvoval veľmi vyrovnaný zápas. Sústredíme sa však najmä sami na seba,“ dopĺňa tréner

Tréner hokejistov Slovana Vladimír Országh. Foto: TASR, Jakub Kotian
Vladimír Országh Tréner hokejistov Slovana Vladimír Országh.

Obzvlášť dôležité je pre hráčov, aby si opäť získali na svoju stranu fanúšikov, ktorých je na tribúnach menej než v predošlých sezónach.

„Ľudia chcú vidieť dobrý hokej a naše víťazstvá. Snažíme sa vždy, ale v úvode sezóny nám to doma príliš nevychádzalo. Azda sme teraz ukázali, že vieme vyhrávať, a to aj so silnými súpermi. Verím, že už na Vladivostok prídu priaznivci vo väčšom počte,“ hovorí Řepík.

Országh pripomína, že predošlá séria domácich stretnutí (Spartak 1:4, Jokerit 3:5, Soči 1:4) im vôbec nevyšla. „Obzvlášť súboje so Spartakom a Soči. Zanechali v divákoch pachuť. Verím, že ju odstránime. Fanúšikov potrebujeme. Je len na nás, aby sme ich dostali späť na tribúny,“ vraví Országh.

Zahustená tabuľka

Slovanu opticky výrazne pomohla zmena bodového systému v KHL (2 body za víťazstvo, pozn.). Nevydarený vstup do sezóny sa až tak výrazne nepodpísal na strate na ôsmu priečku.

Momentálne je slovenský zástupca v Západnej konferencii desiaty a na siedme resp. ôsme miesto stráca len bod. Ťaží aj z toho, že za tri výhry v predĺžení si na rozdiel od minulosti pripísal plný bodový zápis.

„Našu hru v predĺžení zmena bodovania neovplyvnila. Vždy sme sa snažili zvíťaziť v ňom. V minulosti ste však po sérii prehier rýchlo nabrali príliš veľkú stratu. Teraz vám úspešnejší tak ďaleko neodskočia,“ približuje Řepík a k pohľadu na tabuľku dodá: „Je to tam poriadne zahustené. Ani posledný Minsk nie je ďaleko od play off. Vďaka trom víťazstvám sme sa priblížili ôsmemu miestu, čo sa podpísalo aj na atmosfére. Je dobrá a bojovná.“

Práve český reprezentačný útočník (8+2) je spolu so skúseným americkým centrom Jeffom Taffom (4+10) bodovým lídrom tímu.

Slovanista Patrik Virta ohrozuje brankára... Foto: SITA, Branislav Bibel
Patrik Virta, Alexander Lazušin Slovanista Patrik Virta ohrozuje brankára Kchun-lunu Alexander Lazušina.

„Snažím sa strieľať a ísť šťastene naproti. Aby som pomáhal mužstvu k víťazstvám. Počas najvzdialenejšieho tripu mi to tam napadalo, potom som sa chvíľu strelecky trápil. V nedeľu som bol sám zvedavý, či bude môj gól platiť. Sirénu som nepočul a ani spoluhráči na striedačke nevedeli, či som to stihol. Bol dôležitý,“ okomentoval svoj gól na 2:1 v poslednej sekunde druhej tretiny.

Stále chýba obranca a center

Országh si pochvaľuje, že mužstvo sa zo zápasu na zápas zlepšuje a jeho výkonnosť rastie. Stále však nemá k dispozícii káder, aký si predstavuje.

Pred sezónou hovoril o potrebe piatich pätiek. V pondelok mal na ľade len 21 korčuliarov.

„Chýba nám zranený Šimun a pomaly sa vracia Hrnka. V predošlých súbojoch naskočil do zostavy Baranov a pozíciu si zastal veľmi dobre. Stále pracujeme na doplnení kádra, ale momentálne nie sú voľní zaujímaví hráči. Nechceme brať legionára len na doplnenie kádra. Musí byť posilou, rozdielovým hráčom,“ zdôrazňuje kouč.

Vie, že mužstvu sa nevyhnú zranenia a v tíme chce vidieť vyššiu konkurenciu a boj o miesto v zostave. Aj preto ešte potrebuje jedného obrancu a útočníka, ideálne centra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Vladimír Országh