Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Országh po prehre so Spartakom: Takýto výkon je neakceptovateľný

Na toto sa nedá pozerať, skandovali priaznivci hokejistov bratislavského Slovana v pasážach utorkového stretnutia proti moskovskému Spartaku (1:4), keď hostia postavili domácich do úlohy štatistov. Tomu zodpovedalo aj hodnotenie trénera Vladimíra Országha.

26.09.2018 13:22
Slovan Országh Foto: ,
Tréner HC Slovan Bratislava Vladimír Országh.
debata (3)

O výkone tímu

Chýbala nám emócia, veľmi komplikovane sme hrali v obrane, strácali sme veľa pukov. Mali sme tam chaos, nedokázali sme sa uplatniť ani vpredu. Druhá tretina bola najhoršia, akú som zažil v Slovane. Pre nás je každý zápas ako play off. Prehrať môžeme, pokiaľ tam bude srdce a vôľa pobiť sa o víťazstvo. Súper bol lepší, no my sme mu veľa vecí uľahčili, musíme sa spamätať.

O porovnaní s predchádzajúcim výjazdom

Je to druhá prehra po návrate z tripu. Na to sa vyhovárať nemôžeme. Vo viacerých fázach som mužstvo nespoznával. Herné situácie, na ktorých sme pracovali a ktoré sme ukázali na výjazde, kde sme odohrali vyrovnané zápasy s pozitívnymi vecami, v utorok nefungovali. Čím horšie sme hrali, tým to bolo komplikovanejšie. Súper nás zavrel na dlhý čas, všade nám chýbal krok, predviedli sme najhorší výkon v tejto sezóne. Všetkých nás to mrzí, doma musíme hrať s oveľa väčším dôrazom.

O konkurencii v tíme

Brankári sú skoro v každom zápase našimi najlepšími hráčmi. V obrane i útoku sa potrebujeme výrazne zlepšiť. Od niektorých hráčov čakáme viac, potebujeme zvýšiť konkurenciu do útoku. Program je náročný, niektorým hráčom prospeje, že si chvíľu posedia na tribúne, aby sa vrátili tam, kde ich potrebujeme. Obrancov chceme točiť, aby niekto dlhšie nestál. Ak vybavíme formality, útočník Bailey vo štvrtok nastúpi. Chvíľu však bude trvať, kým sa dostane do tempa, v Európe ešte nehral.

O vlažnej atmosfére

Je na nás, aby sme si fanúšikov naklonili na našu stranu. Keď uvidia nasadenie a bojovnosť a súper bude lepší, vedia uznať jeho kvality. Energiu a úsilie diváci ocenia, keď ich ponúkneme, vrátia sa. Ich hlasivky i podporu potrebujeme.

O najbližšom zápase

Vo štvrtok nás čaká helsinský Jokerit, top mužstvo z KHL. Musíme veriť, že môžeme každého potrápiť a nad každým vyhrať. Keď tomu veriť nebudeme, nemáme šancu proti nikomu. Musíme nastúpiť oveľa odvážnejšie, ďaleko viac si dovoliť, hrať jednoduchšie. Pripravíme sa najlepšie, ako vieme, je to na nás, aby sme odčinili prehru so Spartakom.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Vladimír Országh