Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan po bezkrvnom výkone prehral so Spartakom. Országh: Nič sme neukázali

Hokejisti HC Slovan Bratislava nebodovali v utorňajšom dueli Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), Spartaku Moskva podľahli na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu 1:4.

25.09.2018 21:10 , aktualizované: 22:01
Július Hudáček Foto: ,
Brankár Spartaka Moskva Július Hudáček počas zápasu na ľade Slovana.
debata

Dvanásty duel aktuálnej ligovej sezóny odohrá Slovan vo štvrtok na domácom klzisku v tradičnom čase o 18.30 h proti fínskemu Jokeritu Helsinku, ktorý je momentálne lídrom západnej konferencie.

Slovan začal veľmi dobre. Od úvodu sa snažil jednoduchými kolmými prihrávkami dostávať do útočného pásma, po jednej takejto akcii zakončoval nepresne sám pred Hudáčkom Virta. O pár sekúnd na to nastrelil Červený z pravej strany pravú žŕdku.

Spartak si v prvej polovici úvodnej časti hry vážnejšiu šancu nevypracoval, ale v 11. minúte mal k dispozícii prvú presilovku. Aj v nej sa však zrodili šance Slovana, najväčšiu mal Liška po prečíslení dvoch na jedného. Hudáček však jeho pokus kryl. V 16. minúte sa dostali hostia do prvej šance v zápase a Kosov ju dokázal aj využiť – 0:1. Spartak mal potom aj ďalšie šance, ale Čiliak už puk za chrbát nepustil.

Slovan podľahol v KHL moskovskému Spartaku Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Brankár Spartaka Moskva Július Hudáček počas...

Zlepšenú hru zo záveru prvej tretiny preniesli Moskovčania aj do druhej, najmä korčuliarsky Slovan prevyšovali. V polovici druhého dejstva hrali presilovku, ktorú 50 sekúnd pred návratom vylúčeného Jánošíka využil Zubov. Ďalšiu šancu na zvýšenie náskoku nepremenil Hanzl.

Slovan mohol znížiť v závere tretiny taktiež v presilovke, ale strely Gelinasa a Taffea v sieti neskončili. Podarilo sa mu to však 59 sekúnd pred sirénou po delovke Grmana.

S nádejou na vyrovnanie vydržali „belasí“ v tretej tretine iba štyri minúty, keď ich schladil tretí gól Maxwella. Spartak bol aj naďalej lepším mužstvom, jeho hráči sa prezentovali rýchlymi a jednoduchými kombináciami, ďalšie šance však zmaril Čiliak.

Slovan svoje príležitosti v závere zápasu nepremenil a po tom, čo ešte raz inkasoval do prázdnej bránky, zaknihoval druhú domácu prehru v ročníku.

HC Slovan Bratislava – Spartak Moskva 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Gól: 40. Grman (Virta, M. Sukeľ) – 16. Kosov (Talalujev, Šaškov), 30. I. Zubov (Kutejkin), 44. Maxwell (Leščenko, Chochlačov), 59. Chochlačov
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kuľov, Cyplakov – Kučava, Novikov (všetci Rus.), 6746 divákov
Slovan: Čiliak – Sersen, É. Gélinas, Grman, Klok, Jánošík, Schaus, Švarný, Hedera, Jánošík – Řepík, Taffe, Virta – Lamper, Chipchura, M. Lunter – M. Sukeľ, C. Rau, Červený – Liška, Šimun, T. Hrnka
Spartak Moskva: J. Hudáček – Provoľnev, Gončarov, Kutejkin, Osipov, D. Kalinin, Kulik, V. Sorokin – Daugavinš, Hanzl, Karsums – Chochlačov, Maxwell, Leščenko – Truňov, I, Zubov, Nikoncev – Kosov, Šaškov, Talalujev.

Hlasy po zápase:

Vladimir Jepančincev, tréner Spartaka: „Sme radi, že sme vyhrali. Okrem prvej tretiny som s výkonom spokojný. Po prvej časti hry som hráčom dohovoril.“

Vladimír Országh, tréner Slovana: „Až na pár momentov sme dnes boli jednoznačne slabším mužstvom. Išli sme po víťazstve, hrali sme doma, ale nič sme neukázali. Hrali sme veľmi komplikovane v obrannom pásme, dnes to bola najhoršia druhá tretina, akú som zažil v Slovane. Musíme si uvedomiť, že pre nás je každý zápas play off. Prehrať sa dá, ale pokiaľ nebudeme mať vôľu a emócie, tak prehráme. Dnes sme prehrali zaslúžene. Ďalší zápas musí byť z našej strany úplne iný.“

Michal Sersen, obranca Slovana: „Prehra ma mrzí. V prvej tretine sme hrali dobre, ale potom sme prestali. Mali sme dať v prvom dejstve gól.“

Ďalšie výsledky KHL:

Avtomobilist Jekaterinburg – Lokomotiv Jaroslavľ 5:4 po predĺžení (1:2, 0:2, 3:0 – 1:0)
Góly: 8. Milovzorov, 45. a 50. Paré, 55. Golyšev, 63. Sexton – 13. a 40 Sannikov, 16. Loktionov, 31. Alexejev,

Metallurg Magnitogorsk – Severstaľ Čerepovec 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Góly: 4. Kaletnik, 30. Čibisov – 13. Ashton

CSKA Moskva – HK Soči 2:1 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 14. Okulov, rozhod. sam. nájazd: Šalunov – 35. Archipov

Dynamo Riga – Jokerit Helsinki (Fín.) 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)
Góly: 39. a 63. Linus – 51. Grant

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Moskva #HC Slovan Bratislava