Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lamper po debute v KHL: Všetko je rýchlejšie, náročnejšie a silovejšie

Spoľahlivými výkonmi v Banskej Bystrici si vypýtal miesto v reprezentačnom tíme a zaujal aj vedenie bratislavského Slovana.

19.12.2017 18:05
Lamper Foto:
Patrik Lamper v drese HC Slovan Bratislava.
debata

V pondelňajšom súboji s Astanou (0:2) si Patrik Lamper (24) odkrútil premiéru v drese slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy.

„Mrzí ma, že sme prehrali. Mali sme viacero šancí, hrali sme dobre, no chýbali nám góly. Na ľade som sa cítil dobre, spoluhráči z útoku mi pomohli. Debut mi uľahčili,“ priznáva nová akvizícia Slovana.

Čo ste prežívali tesne pred zápasom?

Bol som trochu nervózny, keďže to bol môj prvý zápas v KHL. Ani nohy sa mi spočiatku nekĺzali, ako mali. Po prvej tretine to však opadlo a už som sa cítil celkom dobre.

V druhej tretine ste mali veľmi dobrú príležitosť. Čo chýbalo, aby ste skórovali?

Ani neviem, ktorú myslíte. Bolo ich viac. Škoda, že to tam nepadlo, musím zapracovať na tréningu na dôraze. Raz som trafil prvého hráča predo mnou, mohol som to vtedy riešiť inak.

Aký dojem na vás urobila KHL?

Všetko je rýchlejšie, náročnejšie a silovejšie. Ťažšie sa presadzuje. Musím si na to čo najskôr zvyknúť. Je to moje prvé pôsobisko mimo Banskej Bystrice, takže je to pre mňa veľká zmena.

Mali ste pred premiérou nejakú možnosť spoznať sa a zohrať so spoluhráčmi?

Akurát pondelňajšie rozkorčuľovanie. No nebolo ťažké prispôsobiť sa. Tréner mi povedal, čo odo mňa chce. Vravel, aby som hral svoju hru. Musím byť užitočný v oslabeniach, vybojovať nejaké puky, veľa korčuľovať, napádať a byť dôrazný pred oboma bránami. Pokúsim sa vybojovať pre mužstvo aj nejaké presilovky.

Patrik Lamper (vpravo) dostal šancu vyskúšať si... Foto: SITA, Tomáš Somr
Lamper Patrik Lamper (vpravo) dostal šancu vyskúšať si KHL.

Pýtali ste si nejaké rady od kapitána Banskej Bystrice Tomáša Surového?

Vystríhal ma, aby som sa v Bratislave nestratil. Vraj je veľká (s úsmevom). Bývam hneď pri štadióne, takže zatiaľ som nemal šancu stratiť sa.

Ako dlho by ste mali zotrvať v Bratislave?

Zatiaľ sme sa dohodli, že do konca januára. Najprv mi volal agent, že Slovan má záujem a či by som prijal ponuku. Odvetil som, že veľmi rád. Kluby sa dohodli a aj my sme našli spoločnú reč, tak som tu. Tešil som sa, KHL má cveng. Vďaka výkonom v Slovane sa môžem predať do zahraničia.

Ako ste spokojný s vystúpením reprezentácie na turnaji v Hamare?

Cítil som sa tam dobre. Odohral som dobrý turnaj i tímu to celkom vyšlo. Rozhodne sa nemáme za čo hanbiť. Blížiaca sa olympiáda je obrovské lákadlo. Každý sa tam chce dostať, veď olympijské hry sa konajú len raz za štyri roky. Teraz je príležitosť o to väčšia, že do Pjongčangu nejdú hráči z NHL. Chcem zabojovať o nomináciu.

Môže vám príchod do Slovana zvýšiť šancu zahrať si v Pjongčangu?

Je to najmä na mne. Možno mi príchod do Slovana viac pootvorí dvere, ale musím do nich vstúpiť sám a ukázať, čo je vo mne. Slovanu sa síce v poslednom období nedarí, ale raz sa to zlomiť musí. Treba len tvrdo pracovať na tréningu, byť dôrazný a potom sa to prenesie aj do zápasov.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Patrik Lamper