Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Slovan sa fauluje sám

Tréner Miloš Říha má v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige povesť kouča-búrliváka. Po štvrtkovej prehre Slovana s Nižným Novgorodom (0:1) by ste v ňom márne hľadali potenciálnu sopku.

07.10.2017 14:32
Slovan, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Slovana.
debata

Mužstvo po prvej domácej prehre na nulu v tomto ročníku pochválil za bojovnosť, odovzdane priznal problémy s nemohúcnosťou v zakončení. Akoby už tušil zemetrasenie, ktoré ho spláchne zo striedačky. Prišlo k nemu v piatok ráno, no ľad pod ním praskal už dlhšie.

Viniť len Říhu za súčasnú hernú biedu Slovana by nebolo korektné ani objektívne. Iste, je najviac na očiach, má zodpovednosť za stereotypný herný prejav, z ktorého neraz bolia oči. Pod nelichotivým stavom je však aj podpis vrcholového manažmentu klubu.

Jediného slovenského účastníka v KHL neúprosne dobieha jeho minulosť. V športe platia isté zákonitosti. Kto ich nerešpektuje, popáli sa. Skladanie mužstva na poslednú chvíľu neveštilo nič dobré – podobne, ako zdĺhavé hľadanie nového generálneho manažéra. Patrik Ziman od polovice júla (!) ratuje, čo sa dá, no stratený čas dobehnúť nejde.

Slovan sa fauluje sám – a za to pyká. Vedenie klubu stratilo trpezlivosť s Říhom, no horšie je, že fanúšikovia začínajú strácať trpezlivosť so Slovanom. Novému trénerovi Eduardovi Zankovcovi niet čo závidieť. Ak v tíme prebudí hernú sopku, môže sa belasá karta obrátiť k lepšiemu. Veľa dôvodov na to, že sa tak stane, klub v sezóne, ktorú jeho generálny manažér označuje za zlomovú, zatiaľ neponúka.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha #Pavol Komár