Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lušňák: Energiu odovzdávam Slovanu. Voľný čas synovi

Začína sa nefalšovaný boj o prežitie. Hokejisti Slovana Bratislava sa v najbližších štyroch dueloch predstavia proti priamym konkurentom o play off (už v stredu o 19.00 so Soči).

09.12.2015 14:12
Patrik Lušňák Foto: ,
Patrik Lušňák.
debata

Bojovnosť, dravosť či góly sa očakávajú aj od štvrtej formácie, v ktorej pravidelne nastupuje aj Patrik Lušňák (27). „Nedá sa skočiť v KHL hneď do prvej formácie. Rád by som sa posunul vyššie,“ vraví piešťanský rodák.

V štvorzápasovej sérii u súperov ste získali štyri body. Nemáli sa vám to?
Výjazd sme začali ideálne, keď sme zvíťazili nad Jugrou 3:1. Škoda ďalších dvoch duelov, získali sme z nich len bod. V oboch sme mali navrch. Mrzieť nás môže najmä prehra s Astanou 4:5 v predĺžení. Mali sme to dotiahnuť aspoň do nájazdov, v ktorých sa nám darí. V Omsku nám nevyšla úvodná tretina a hoci sme náskok sťahovali, súper vždy bleskovo odpovedal. Keby sme doniesli o dva až tri body viac, bolo by to veselšie.

V každom zápase ste strelili minimálne tri góly. Nemyslíte, že u súperov by to malo stačiť na body?
Dali sme dosť gólov, ale horšie bránili. Nehovorím len o obrancoch, ale celom mužstve. Aj my útočníci sme strácali ľahké puky a púšťali súpera do prečíslenia, ktorý to využil. Keď dáme vonku tri góly, nemali by sme prehrávať.

Vo vašej premiérovej sezóne v KHL ste zažili prvú dlhšiu výjazdovú šnúru. Ako ste zvládali letecké presuny a časové posuny?
Nemal som s tým žiadne ťažkosti. Všade som normálne zaspal a necítil som výraznejšie zmeny. Uvidím, aké to bude, keď pôjdeme na výjazd do Chabarovsku a Vladivostoku. To bude náročnejšie.

Po päťzápasovej sérii prehier ste ďalších šesť duelov vyhrali a teraz opäť ťaháte trojzápasovú neúspešnú šnúru. Čím to je, že máte výsledky ako na hojdačke?
V KHL nie je vyslovene slabý súper. Môžete prehrať s posledným a zvíťaziť s prvým. Každý zápas je ťažký, tímy sú rovnocenné. Záleží na tom, ako sa pripravíme. Keď mužstvo šliape na plný plyn, vieme zdolať kohokoľvek. Dokázali sme to pri triumfoch nad CSKA Moskva.

Trvalejšie ste sa usadili vo štvrtej formácii. Ste s tým spokojný?
Aj keď hrám vo štvrtom útoku, na ľade trávim relatívne dosť času. Musím tvrdo pracovať a ukázať trénerovi, čo vo mne je a snáď pôjdem vyššie. Chvíľu to potrvá a snáď si vybojujem lepšie miesto.

S kým si na ľade najviac rozumiete?
S Marekom Viedenským. Hrali sme spolu aj v reprezentácii, vieme o sebe. Dobre k nám zapadol aj Pavol Skalický a v tejto trojici sme nebezpeční.

Nakoľko bude dôležitá najbližšia séria zápasov na domácom ľade?
Tieto štyri zápasy budú rozhodovať o všetkom. Potrebujeme vyhrať čo najviac duelov. Keď sa nám to podarí, priblížime si účasť v play off. Keď zaváhame, o to ťažšie to bude v ďalšom priebehu.

Pred mesiacom slovanistické rady vystužil obranca Ľubomír Višňovský. Ako vnímate jeho pozíciu v tíme?
Je osobnosťou na ľade i v kabíne. Pozitívom je, že priláka aj viac divákov. Jeho skúsenosť sa prejavuje v obrannej fáze i presilovkách. Často sa zapája aj do protiútokov a keď je na ľade, vieme, že do prečíslenia pôjde s nami.

Popri náročných zápasoch v KHL ste absolvovali s reprezentáciou Nemecký pohár. O týždeň čaká na národný tím turnaj vo Švajčiarsku. Ako to fyzicky zvládate?
Mal som kvalitnú letnú prípravu a stále mám dostatok síl. Keď máme dva či tri dni voľno, vždy zájdem do posilňovne, aby som nabral novú energiu, ktorú môžem odovzdať Slovanu. Rád som prijal aj pozvánku do Švajčiarska. Necítim sa unavený a momentálne nepotrebujem žiadny oddych. Som rád za každú reprezentačnú skúsenosť.

Ako v nabitom zápasovom programe najradšej relaxujete?
Keď mám voľný čas, najradšej sa venujem rodine a synovi Lucovi, má dva roky a štyri mesiace. Je mojím veľkým fanúšikom, chodí na každý domáci zápas, po ktorom príde aj do kabíny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrik Lušňák
Načítavajú sa športové výsledky...