Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mal som dať gól, spytoval si svedomie obranca Valach

V záverečnom stretnutí štvorzápasovej domácej série nenadviazali na predošlé vydarené výkony a prišli tak o v poradí štvrté víťazstvo.

25.10.2015 16:00
valach, sobotka Foto: ,
Slovanista Juraj Valach (vľavo) bráni českého hokejistu Vladimíra Sobotku z Omsku.
debata

Hokejisti Slovana podľahli v piatok pred vypredaným hľadiskom výborne hrajúcemu Omsku 0:3. Už včera odleteli do Minska, kde v pondelok o 17.30 odohrajú jediný zápas vonku a opäť sa vrátia do Bratislavy. V stredu privítajú Togliatti a v piatok Kazaň, oba zápasy sa začínajú o 19.00.

V Minsku sa musí tréner Miloš Říha zaobísť bez Ladislava Nagya – pauzuje pre tržnú ranu na tvári. Premiéru v zostave Slovana by s Dynamom mohol zažiť kanadský útočník Louis Leblanc. S Omskom belasí pozorne bránili, hrali zodpovedne, no akoby im vyprchal pušný prach. V predošlých troch domácich súbojoch strelili štrnásť gólov (s Jekaterinburgom vyhrali po samostatných nájazdoch), v piatok sa príliš nedostávali ani do vyložených šancí.

V 8. min mohol skórovať obranca Valach a keď neuspel, hostia udreli z následnej akcie. "Dobre som si tam nakorčuľoval, no mal som byť dôraznejší. Zamiesť to do bránky aj s protihráčom či brankárom. Zápas sa mohol vyvíjať inak, ak by sme sa dostali do vedenia. Vždy sa nám vtedy hrá jednoduchšie. Mrzí ma to. Druhý gól bol z kategórie nešťastných, ale aj také patria k hokeju. Treba uznať, že hráči Omska boli šikovní aj lepší. Zaslúžili si vyhrať,“ reálne hodnotil duel Juraj Valach.

Druhý inkasovaný gól krátko po polovici stretnutia šiel na vrub brankára Garnetta. "Puk sa odrazil od zadného plexiskla. Pokúšal som sa ho rozohrať. Bohužiaľ, minul som a súperov hráč zareagoval pohotovo. Už som nemal šancu. Preto beriem prehru aj na seba,“ hovoril sklamaný Michael Garnett.

Ak druhý gól domácich nalomil, tak tretí v poslednej minúte druhej časti ich definitívne zlomil. "Prehrali sme si to sami, no na druhej strane sme nedali ani gól. Omsk má skúsené mužstvo, jeho hráči si to už v tretej tretine umne postrážili. Nešli do žiadneho rizika a vyhadzovali puky. Všetky štyri domáce stretnutia boli náročné, ale Omsk predviedol ozaj veľmi dobrú hru a výborne držal stredné pásmo. Pre nás je teraz dôležitý každý zápas. Najmä sa nesmieme opäť dostať na negatívnu vlnu a prehrávať. V Minsku potrebujeme bodovať,“ tvrdí obranca Michal Sersen.

Slovanisti nazbierali v štyroch ostatných domácich súbojoch osem bodov, čo je výrazne lepšia bilancia než v úvode sezóny. Z úvodných dvanástich duelov pred vlastnými divákmi totiž vydolovali len desať bodov.

"Táto séria nám vyšla, i keď posledný súboj dopadol ako dopadol. Z Minska si chceme priniesť body. Je pre nás jednoduchšie, že cestujeme len na jeden zápas, nečaká nám žiaden veľký časový posun ani aklimatizácia. Dá sa to ľahšie zvládnuť, aj preto chceme vyhrať,“ dodal Valach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Juraj Valach
Načítavajú sa športové výsledky...