Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nabudený Slovan doplnili Kanaďania. Príde aj Višňovský?

Domáce prekliatie je zdá sa zažehnané. Hokejisti Slovana zvíťazili konečne v dvoch domácich zápasoch KHL v rade. Podarilo sa im to prvýkrát v sezóne.

20.10.2015 16:32
Barry Brust Foto: ,
Zľava: Petr Koukal z Avtomobilist Jekaterinburg, Barry Brust a Marek Viedenský z HC Slovan Bratislava počas hokejového zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi HC Slovan Bratislava - Avtomobilist Jekaterinburg.
debata

Po sobotňajšom deklasovaní Jugry 6:0 si v pondelok poradili s húževnatým Jekaterinburgom 4:3 po samostatných nájazdoch.

Honor najlepšieho brankára ostatného týždňa potvrdil Barry Brust aj v súboji s druhým najlepším celkom Východnej konferencie. Jeho magické kúzlo zlomil až hosťujúci útočník Elo, ktorý Brustovi prerušil čisté konto po 182 minútach. Okrem kvalitných zákrokov sa 32-ročný Kanaďan prezentuje aj odvážnou rozohrávkou. Fanúšikom pri nej tuhne krv v žilách. A nielen im.

„Stále mám výhrady k jeho rozohrávke. Obrancovia ešte presne nevedia, čo majú robiť. Boli tam nejaké dve chybičky, ale viackrát nás podržal. Za góly nemohol, strely boli nechytateľné. Som rád, že obaja brankári majú výbornú fazónu. Musíme byť ešte aktívnejší v útoku, aby brankári neboli pod veľkým tlakom,“ tvrdí tréner Miloš Říha.

Po jednoznačnom triumfe s Jugrou bol český kormidelník tentoraz spokojný aj s dvoma bodmi. „Súper hral výborne a ťažko sa nám presadzovalo. Som rád, že sme zvrátili duel, v ktorom sme prehrávali. Dva body sú zlaté. Chlapci si začínajú veriť, plnia taktické pokyny a sú aktívni,“ dodal.

Dôležitý vyrovnávajúci zásah na 1:1 zaznamenal Václav Nedorost, ktorý šikovne tečoval strelu Juraja Valacha.

„Mojou úlohou je chodiť pred brankára. Keď tam nebude nikto cloniť, strelou od modrej čiary ich ťažko prekonáme. Tri víťazstvá v rade nám psychicky pomôžu. Proti silným súperom hráme lepší hokej. Dúfam, že sa nám podarí urobiť dlhšiu sériu, pomohlo by nám to. Súperi víťazia tiež a preto je potrebné zbierať body, aby nám neutiekli,“ uviedol 33-ročný český center.

Za najlepšieho hráča duelu vyhlásili strelca druhého gólu Andreja Štastného. Vybojoval presilové hry, zrážal sa s protihráčmi a vo formácii so slovinským duom Tičar-Jeglič pôsobil sebavedomo. Mrzelo ho jedine vyrovnanie Golyševa v poslednej minúte tretej tretiny.

„Škoda, že sme nezískali všetky body. Verím, že v ďalších domácich dueloch budeme pokračovať v nastúpenom trende a pritiahneme divákov na tribúny,“ konštatoval 24-ročný zakončovateľ.

Káder Slovana sa v ostatných dňoch doplnil o dvoch kanadských útočníkov. Po príchode 28-ročného Francisa Parého sa Bratislavčania dohodli aj s Louisom Leblancom. Dvadsaťštyriročný útočník naposledy bojoval v kempe New Yorku Islanders a v NHL nastúpil v 50-tich zápasoch v drese Montrealu.

„Zvýši sa konkurencia a verím, že obaja prinesú pozitívny impulz. Nemusíme sa báť zranení alebo výmeny hráča v prípade stagnácie formy. Paré je silný na puku, nebojí sa chodiť do predbránkového priestoru a vie skórovať. Pamätám si ho z Magnitogorsku a vytypovali sme si ho,“ prezradil Říha.

Fanúšikovia Slovana stále veria, že vedenie sa dohodne aj s 39-ročným obrancom Ľubomírom Višňovským. K jeho angažovaniu môže dopomôcť aj nový asistent trénera Rudolf Jendek, s ktorým v minulosti spoločne hrávali v obrannej dvojici.

Najbližšie sa slovanisti predstavia v stredu o 19.00 proti Astane a štvorzápasovú domácu sériu uzavrú v piatok s Omskom.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha #Barry Brust
Načítavajú sa športové výsledky...