Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Valach: Volanie Záhrebu umlčal Slovan. Rozhodli aj financie

Po neúspešnej sezóne v Slavii Praha hľadal novú motiváciu. Prioritou bolo zahraničie.

30.07.2015 08:00
Juraj Valach Foto: ,
Slovenský hokejista Juraj Valach.
debata (3)

O urasteného obrancu prejavili v lete záujem Hradec Králové a Chomutov. Napokon poputoval na skúšku k chorvátskemu účastníkovi KHL zo Záhrebu.

„Bol som tam desať dní. Po týždni sme odohrali modelovaný zápas, po ktorom mi oznámili, že so mnou chcú podpísať zmluvu. Povedal som to najbližším. O to väčší šok zažili, keď som im o pár dní neskôr oznámil, že mierim do Slovana,“ prezradil rodák z Topoľčian.

Bratislavčania mali o dvadsaťšesťroč­ného hokejistu dlhodobejší záujem. Pri výbere napokon rozhodli financie, prostredie i blízkosť domova.

„Pozitívom je, že budem na Slovensku. Stačí mi sadnúť do auta a za hodinu a pol som doma. V Slovane je aj kvalitnejšie hokejové zázemie. V Medveščaku to bolo pre mňa veľké sklamanie. Nemali tam ani poriadnu posilňovňu. Rozhodla aj lukratívnejšia finančná ponuka,“ dodal. Neobávate sa neplnenia finančných záväzkov zo strany klubu? „Prisľúbili nám, že do novej sezóny pôjde klub s čistým štítom a veríme, že podobné ťažkosti ako vlani sa už nezopakujú,“ verí Valach.

V slovanistickom kádri sa stretol s viacerými bývalými spoluhráčmi. Mareka Viedenského pozná z reprezentačnej dvadsiatky a s Dávidom Skokanom pôsobili v pražskej Slavii. Za izbového ,parťáka' tipuje niekoho iného. „Dobre si rozumiem s Ivanom Švarným, tak by to mohol byť práve on,“ doplnil.

Po príchode do Slovana si zatiaľ príliš nevydýchol. Po pondelňajšej dvojfázovej zaberačke a utorkovom doobedňajšom tréningu si podvečer obliekol na seba prvýkrát dres s orlom na hrudi. V prípravnom zápase v Brne sa podieľal na víťazstve Slovana nad Nižným Novgorodom 2:1.

„Hral som v obrannej dvojici s Kanaďanom Barkerom a pred sebou sme mali Nagya, Nedorosta a Bartoviča. Bol to kvalitný útok a chalani sa mi snažili v premiére pomáhať,“ uviedol odchovanec zvolenského hokeja.

Po troch víťazstvách v príprave je v slovanistickej kabíne pozitívna atmosféra, ale podľa Valacha netreba z toho robiť prílišnú eufóriu. „Výsledky v príprave nič neznamenajú, dôležitá bude až liga. Chcem sa dostať so Slovanom do play off. Osobné štatistiky sú druhoradé. Keď bude hrať mužstvo dobre, bodová produktivita mi môže narastať.“

V najbližšom prípravnom zápase sa hokejisti Slovana predstavia prvýkrát na domácom klzisku. V utorok o 18.00 privítajú Kometu Brno, za ktorú Valach v minulosti hrával. „Beriem to ako každý iný zápas. Vždy sa snažím sústrediť a podať, čo najlepší výkon. Je mi jedno či hrám proti Brnu alebo New Yorku Rangers,“ tvrdí.

Zo Slovanu môže mať bližšie aj do reprezentácie. „To neriešim. Keď som hral kvalitne v Brne alebo v Slavii, nebol o mňa extrémny záujem. Keď ma zavolajú, poteší ma to a budem rád reprezentovať. Keď nie, srdce mi to trhať nebude,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Medveščak Záhreb #Juraj Valach
Načítavajú sa športové výsledky...