Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Garnett: Problémy s peniazmi ma neodradili. Sľúbili, že sa nezopakujú

Predstavili prvú zahraničnú posilu. Hokejový káder Slovana Bratislava vystuží kanadský brankár Michael Garnett (32).

09.07.2015 20:02
Michael Garnett Foto: ,
Michael Garnett.
debata

V Európe pôsobí od roku 2007. Začal v Nižnekamsku, pokračoval v HK MVD, Dyname Moskva a ostatné štyri sezóny chytal v Čeľabinsku. V KHL má 283 štartov v základnej časti s úspešnosťou zásahov 91,6 percenta, v play off pridal ďalších 73 duelov (92,0 %). V zámorskej NHL si pripísal 24 duelov za Atlantu.

„Môj agent pred sezónou rokoval azda s každým tímom v NHL. Aj to je dôvod, prečo som zmluvu podpísal až teraz,“ konštatoval pre médiá rodák zo Saskatoonu.

Ako sa cítite po príchode do Bratislavy?
Som tu len niekoľko hodín. Cesta z Kanady bola bezproblémová a v lietadle som si chvíľu aj pospal.

Kedy vás prvýkrát oslovilo vedenie Slovana?
Hovorili sme spolu pred niekoľkými týždňami. Čakal som na oficiálnu ponuku, ktorá bola podmienená garanciou, že Slovan zotrvá v KHL. Hoci som mal niekoľko ďalších možností, rozhodol som sa pre Bratislavu. Túto súťaž dôverne poznám a som rád, že v nej budem pokračovať.

Čo očakávate od nového angažmánu?
Najskôr sa musím stretnúť s trénerom a novými spoluhráčmi. Mojím cieľom je dostať sa každú sezónu do play off, preto som sem prišiel. Chcem mužstvu pomôcť svojimi výkonmi a inkasovať čo najmenej gólov.

Ako vás prijali noví spoluhráči?
Výborne. Stretol som množstvo nových ľudí. Sú priateľskí a srdečne ma privítali.

Hľadali ste si nejaké informácie o klube z internetu?
Áno, nejaké informácie som si našiel. V Bratislave som bol už párkrát najmä kvôli vízam. Poprechádzal som sa v Starom meste, ktoré sa mi veľmi páčilo. Taktiež viem, že Slovan je klub s bohatou tradíciou a je to viacnásobný slovenský majster.

Neodradili vás finančné ťažkosti, ktoré mal Slovan v predošlej sezóne?
Počul som o tom, ale dúfam, že v tomto ročníku bude všetko v poriadku. Bolo mi prisľúbené, že podobná situácia sa už nezopakuje. To je všetko, čo môžem k tomu povedať.

Niekoľko sezón ste strávili v Rusku. Aké máte najkrajšie spomienky na túto krajinu?
V Rusku som bol osem rokov, za ktoré som zažil veľa pekných zážitkov. Dvakrát som sa prebojoval do finále KHL. Bohužiaľ, raz sme prehrali v šiestich zápasoch, druhýkrát v siedmich. Vyhrali sme základnú časť, trikrát som sa dostal do výberu All-star. Za tieto roky som si tu našiel množstvo kamarátov a teší ma, že v tejto súťaži budem pokračovať.

Mali ste ponuky aj z iných klubov?
Bolo ich viacero. Stále som však čakal, že sa objaví niečo konkrétne. Ekonomická situácia v Rusku sa v poslednom roku zmenila a kluby to teraz nemajú jednoduché.

S ktorými slovenskými hokejistami ste sa stretli v jednom klube?
S Mariánom Hossom sme hrávali v Atlante, s Dominikom Graňákom a Martinom Štrbákom sme pôsobili v Dyname Moskva. Všetci sú to šikovní hokejisti. Marián Hossa bol jeden z najlepších hráčov, s ktorým som kedy hrával. Rád spomínam aj na Štrbáka s Graňákom, lebo sme sa spolu dostali až do finále KHL. Pamätám si na účinkovanie slovenských hokejistov na olympiáde vo Vancouveri 2010. Sledoval som ich zápasy a fandil im. Hrali úžasne.

Je pravda, že ste fanúšikom Chicaga?
Päť rokov som v tomto meste žil, keď som hrával v AHL za Chicago Wolves.

Vyskúšali ste už typické slovenské jedlo alebo nápoj?
Samozrejme, ale nebola to príjemná skúsenosť. Mal som nejaký drink a bol poriadne ostrý (smiech).

Odohrali ste niekoľko stretnutí v NHL. Veríte, že sa tam ešte raz vrátite?
Budem úprimný. Môj agent pred sezónou rokoval azda s každým tímom v NHL. Aj to je dôvod, prečo som zmluvu podpísal až teraz. Bohužiaľ to nevyšlo, a tak som zakotvil v Slovane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michael Garnett