Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazný vstup i hetrik. Slovan zažil večer premiér

Elektrizujúca atmosféra, hetrik Ladislava Nagya a najmä dôležité tri body. Hokejisti Slovana Bratislava sa dočkali úspešného vstupu do novej sezóny KHL. Pred vypredanou Slovnaft arénou (10 055 divákov) zdolali Medveščak Záhreb 5:2.

05.09.2014 17:14
Ladislav Nagy Foto:
Autor hetriku Ladislav Nagy.
debata

Plný bodový zisk v otváracom zápase sezóny zaznamenal slovenský zástupca až na tretí pokus. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch prehral dvakrát s Donbassom Doneck – zhodne 2:4.

„Uvedomoval som si, že sme v prvom stretnutí vždy ťahali za kratší koniec. V poslednom týždni som videl u hráčov koncentráciu a odhodlanie. Mal som nádej, že to zlomíme. Prísľubom je strelený gól v oslabení i tri presné zásahy v presilových hrách. Mrzí ma len, že sme neskórovali počas dvojminútovej hry piatich proti trom,“ vravel tréner Rostislav Čada.

V belasom drese zažilo súťažnú premiéru desať hokejistov. V bránke dostal pred miláčikom domáceho publika – Jaroslavom Janusom – prednosť Švéd Johan Backlund. V kľúčových momentoch mužstvo podržal.

„Som šťastný, že ma tréner poslal do bránky. Jaro je skvelý gólman, čo dokazoval v posledných rokoch. Boj o post jednotky bude otvorený. Pri prvom inkasovanom góle zlyhala komunikácia s obrancami, ale inak som spokojný. Fanúšikovia spievali, povzbudzovali a bolo to neuveriteľné,“ povedal bezprostredne po zápase 33-ročný brankár.

Hráči na oboch stranách si museli zvyknúť na viaceré novinky. Okrem zväčšeného obranného (útočného) pásma, im robilo ťažkosti najmä prísne posudzovanie zo strany rozhodcov. Spolu udelili až 27 dvojminútových trestov.

„Potrebujeme si zvyknúť na nové pravidlá. Pískalo sa prakticky všetko. Stačilo, keď človek nadvihol hokejku. Tréneri nás na to upozorňovali a v najbližších dueloch s tým musíme počítať,“ uviedol strelec víťazného gólu Michal Sersen.

Iný pohľad poskytla jeho obranná dvojička Ivan Baranka. „Bol to tréning presiloviek a oslabení. Nemôžem povedať, že by nám to vyhovovalo. Niektorí hrajú viac, iní menej a to nie je príjemné.“ K pilierom obrany patril aj Tomáš Starosta. „Posledný týždeň bol hektický. Absolvoval som s tímom štyri tréningy a hneď ma čakal ostrý zápas. Keď začneme ihneď zbierať body, budeme to mať jednoduchšie vo zvyšnej časti sezóny. Vždy som tvrdil, že Slovan má najlepších divákov v KHL. Zažil som to na vlastnej koži a je radosť hrať pred takouto atmosférou,“ pochválil publikum slovenský reprezentačný bek.

Hrdinom štvrtkového duelu bol Ladislav Nagy, ktorý zaznamenal hetrik. Dokázal to, čo sa žiadnemu z hráčov Slovana nepodarilo v predošlých dvoch ročníkoch. „Chalani mi doniesli čiapky, ktoré dopadli na ľad. Dal som ich Hudymu (Liborovi Hudáčkovi). Strelil dôležitý štvrtý gól a nejakú peknú si odo mňa pýtal. Dúfam, že ma čoskoro napodobní niekto ďalší. Máme v mužstve veľa vynikajúcich hráčov. Doprajem im to,“ uviedol košický rodák.

V piatok ráno odletela výprava Slovana na prvý výjazd v sezóne. V rámci neho sa dnes od 13.00 predstavia u obhajcu Gagarinovho pohára – Metallurgu Magnitogorsk. Následne v pondelok nastúpia na ľade Jekaterinburgu a sériu uzavrú stredajším súbojom v Kazani. „Budem spokojný, keď sa nám podarí doviesť štyri body,“ prezradil Čada.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Slovan Bratislava #Ivan Baranka #Ladislav Nagy #Tomáš Strosta