Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z prvých tréningov mám dobrý pocit

Len čo skončil v Jugre Chanty-Mansijsk, siahol po ňom Slovan. Marek Trončinský, dvadsaťpäťročný robustný obranca (186 cm, 100 kg) odohral hral za Jugru v tomto ročníku KHL 35 stretnutí, strelil sedem gólov, pridal rovnaký počet asistencií.

27.12.2013 10:00
Marek Trončinský, Jugra Foto: ,
Marek Trončinský ešte v drese Jugry (vľavo) v súboji s Milanom Bartovičom.
debata

„Nečakal som, že ma vymenia, ale už je to za mnou. Teraz chcem čo najviac pomôcť Slovanu,“ vraví člen širšieho kádra českej reprezentácie.

Kedy ste sa pripojili k mužstvu?
V stredu popoludní, na prvom zraze a tréningu po Vianociach. Sviatky som strávil doma. Ešte trochu cítim časový posun, ráno sa budím skoro. Neviem, či je to z nervozity z nového pôsobiska, ale asi to skôr súvisí s aklimatizáciou.

Prečo ste sa rozhodli pre Slovan? Mali ste aj iné ponuky?
Riešil to môj agent, ja som do toho nezasahoval. Som rád, že sa to vyriešilo tak rýchlo. Do úvahy pripadali aj iné možnosti, Slovan bol najkonkrétnejší. Potešilo ma to, jazyková bariéra neexistuje, v mužstve sú aj hráči z Česka, vzťahy sú kamarátskejšie. V kabíne je všetko v poriadku, akurát sa musíme zdvihnúť v tabuľke. Všetci sa o to pokúsime.

Sklamalo vás, že ste museli odísť z Chanty-Mansijska?
Aj áno. Celkom sa mi darilo, bol som tam spokojný. Vedenie klubu vzalo fínskeho obrancu, niekto z legionárov musel odísť. Povedali mi, že v tíme je veľa útočne založených obrancov. A aj keď mám dobré štatistiky, mužstvo potrebuje beka do defenzívy.

Takže – ste obranca s útočnými chúťkami?
Dá sa tak povedať.

Aké úlohy ste dostali od trénera Rostislava Čadu?
Konkrétne zatiaľ ešte nie, len základné taktické pokyny. Slovan však dbá na dôslednú obranu, a tak herný systém a taktiku musia dodržiavať všetci, či je niekto nový alebo nie.

Čo si sľubujete od pôsobenia v Slovane?
Verím, že ešte zaberieme, pomôžeme si jeden druhému a pokúsime posunúť v tabuľke vyššie. Postup do play off ešte nepovažujem za stratený. Musíme ísť krok po kroku a čo najviac vyhrávať. Z prvých tréningov mám dobrý pocit, sú svižné.

Nižnekamsk je vhodný súper na rozbeh po sviatkoch?
Proti Neftechimiku sa dá dosiahnuť dobrý výsledok. Dúfam, že vyhráme a po zápase budeme spokojní, čo si veľmi želám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Marek Trončinský