Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potrebujeme čo najviac vyhrávať, znie z kabíny Slovana

Po osemnásťdňovej prestávke, do ktorej sa vošli aj vianočné sviatky, sa bratislavský Slovan opäť predstaví doma.

26.12.2013 21:32
Rostislav Čada Foto:
Tréner Slovana Rostislav Čada (uprostred).
debata

V poslednom stretnutí v tomto kalendárnom roku pred vlastným publikom hostí Neftechimik Nižnekamsk, tím z 11. miesta Východnej konferencie KHL. Obe mužstvá potrebujú bodovať, aby si udržali akú-takú nádej na postupovú pozíciu do play off.

Neftechimik – jeho kapitánom je slovenský útočník Martin Cibák – prehral v stredu na ľade Atlantu Mytišči 1:4.

„Súper má výhodu v tom, že po prestávke už odohral jeden zápas. Našou prednosťou musí byť domáce prostredie a vynikajúce publikum. Až na útočníka Romana Kukumberga a obrancu Michala Sersena je mužstvo zdravotne v poriadku. Stiahli sme aj niektorých hráčov zo Skalice, aby zvýšili konkurenciu. Máme veľkú motiváciu súpera doma zdolať,“ vraví tréner Rostislav Čada.

Netajil, že sa mu uľavilo, keď po zranení spoľahlivého obrancu Michala Sersena vedenie klubu rýchlo angažovalo českého beka Mareka Trončinského.

„Michal patril k našim najvyťaženejším a najlepším hráčom. Odvádzal veľký kus dobrej práce. Bude chýbať aj v januári, no je dobré, že sme získali obrancu so skúsenosťami z KHL,“ zdôrazňuje Čada.

„Mareka som nikdy netrénoval, no poznám ho z pôsobenia v ruskej najvyššej súťaži. Je skôr ofenzívny obranca s doboru strelou od modrej čiary. Bol by som rád, keby toto hodnotenie potvrdil aj u nás.“

Ako vyháňali tréneri z kabíny negatívnu náladu po vysokej prehre 0:7 v Prahe?

„Nič sme vyháňať nemuseli. Hráči sú zvyknutí plniť si profesionálne povinnosti. Práve naopak, po krátkom odpočinku som u nich zaznamenal – a oni to na ľade potvrdzovali – veľkú chuť do hokeja. Po dlhšom čase máme zdravých všetkých stredných útočníkov, takú situáciu sme doteraz nemali. Dúfam, že i to prispeje k nášmu kvalitnému výkonu. Pred Vianocami sme mali náročnejší program. Zamerali sme sa aj na obnovu fyzickej kondície. Počas sviatkov sme mali len dva dni voľno, v stredu sme už tvrdo trénovali, takže nijaké priberanie hmotnosti hráčov ani byť nemohlo,“ naznačil Čada.

Vedel počas Vianoc zabudnúť na hokejové povinnosti?

„Ani počas sviatkov som hokejové myšlienky nevedel dostať z hlavy. Viem, aký náročný program mužstvo čaká. Veľa som o ňom premýšľal. Ale – aj som si oddýchol. Darčeky dostávam v mojom veku už rovnaké – nejakú kozmetiku, vodu po holení. Deti mi dali súpravu pohárov na víno,“ pochválil sa.

Útočník Miroslav Šatan, najskúsenejší hráč Slovana, berie najbližší domáci zápas ako možnosť na revanš za debakel s Levom Praha.

„Na stretnutie proti Neftechimiku myslíme od nášho predchádzajúceho, ktorý nám vôbec nevyšiel. Je dobré, že hráme doma pred našimi fanúšikmi. Natrénovali sme dosť, pripravení sme, dúfam, že náš výkon bude stáť za to. V kabíne sa tešíme znova na to, že naskočíme do zápasového kolotoča. Všetci si želáme, aby to bolo víťazstvom.“ Stretnutie sa začína o 19.30 (priamy prenos Sport2).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Neftechimik Nižnekamsk