Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené: Od budúcej sezóny budú hrať v KHL aj Fíni

Fínsky tím Jokerit Helsinki sa predstaví v Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v sezóne 2014/2015. Vedenie "žolíkov" o tom informovalo na oficiálnom klubovom webe.

30.10.2013 15:32
Hartwall Areena, Jokerit Helsinki Foto:
Hartwall Areena v Helsinkách.
debata (1)

„Žolíci a vedenie nadnárodnej KHL sa dohodli na účastí helsinského klubu v tejto súťaži v ročníku 2014/2015. Rokovania trvali od leta. Sme veľmi radi, že budeme na tomto fóre zastupovať fínsky hokej,“ uvádza sa na internetovej stránke jokerit.com.

Jokerit už skôr získal súhlas klubov fínskej Liigy, že mu nebudú brániť v odchode do KHL. Zaplatiť však musí niekoľkomiliónovú kompenzáciu. Vedenie KHL takisto skôr deklarovalo záujem o vstup Jokeritu, ktorého väčšinovým vlastníkom zostáva Harry Harkimo. Ten bude manažérom šesťnásobného fínskeho šampióna aj po vstupe do KHL, no jeho ruskí pracovní partneri môžu odkúpiť akcie klubu.

Fínsko bude deviatou krajinou so zástupcom v KHL, ktorá existuje od roku 2008. V súčasnosti v nej pôsobia kluby prevažne z Ruska, ale participujú aj tímy zo Slovenska, Kazachstanu, Česka, Lotyšska, Ukrajiny, Bieloruska a od ročníka 2013/2014 v nej hrá aj chorvátsky Medveščak Záhreb.

V Jokerite hľadajú nového prezidenta klubu. Doterajší šéf Keijo Säilynoja vo funkcii skončil v lete po tom, čo sa v klube začala angažovať spoločnosť ruských bratov Arkadija a Borisa Rotenbergovcov. Tí vlastnia helsinskú Hartwall Areenu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Jokerit Helsinki