Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výmena Ružičku za Záborského je iniciatíva Říhu

Za stredajšou výmenou dvojice slovenských útočníkov pôsobiacich v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), Tomáša Záborského do Ufy a Štefana Ružičku do Omska, stojí tréner Avangardu Omsk Miloš Říha.

17.10.2013 13:32
Tomáš Záborský Foto: ,
Tomáš Záborský ešte v drese Omska.
debata

„Iniciatíva vymeniť Ružičku za Záborského pochádzala odo mňa. Už som hovoril, že som nebol spokojný s hrou Záborského a jeho nasadením na tréningoch. Preto Tomáš nehral v predchádzajúcich dvoch dueloch. Vedeniu klubu som povedal, že beriem na seba zodpovednosť za to, že Ružička pod mojim vedením zahrá tak, ako potrebuje mužstvo. Veľmi dobre ho poznám ako hokejistu aj človeka. Viem, akou formou z neho dostať maximum. S Ružičkom sme podpísali zmluvu do konca sezóny. Teraz musí Štefan vynaložiť všetky sily na to, aby dokázal, že je schopný hrať na najvyššej úrovni. Domnievam sa, že to dokáže. Verte mi, že v Avangarde sú teraz hráči, ktorí budú na ľade bojovať za klub až do konca,“ povedal 54-ročný český hokejový odborník.

Tomáš Záborský prišiel do Avangardu Omsk pred sezónou 2012/2013. V predchádzajúcom súťažnom ročníku odohral za „jastrabov“ 64 duelov s bilanciou 23 gólov a 22 asistencií. V dvanástich tohtosezónnych dueloch nazbieral 6 bodov za 4 presné zásahy a 2 gólové prihrávky. Tomáš Záborský v minulosti hral vo Fínsku za Ässät Pori, tri sezóny sa snažil presadiť aj v zámorí. Odchovanec trenčianskej Dukly reprezentoval Slovensko na MS 2013.

Štefan Ružička prišiel do Ufy v januári 2013 po dlhom pôsobení v Spartaku Moskva. Hokejista s 55 duelmi v zámorskej NHL v ročníku 2013/2014 absolvoval v tíme Salavat Julajev 7 zápasov (bilancia 2+2), v druhej polovici septembra ho vedenie mužstva poslalo na farmu do Torosu Neftekamsk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Omsk #Říha #záborský #ružička #výmena #ufa