Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bitkám sa nebránim, ale nevyhľadávam ich, vraví Andrej Šťastný

Slovan v KHL pretrhol trojzápasovú sériu prehier, keď doma potešil fanúšikov už tradičnou výhrou 4:2, tento raz nad Chabarovskom. Po prvej tretine, ktorú Slovan vyhral 3:0, pritom dráme nič nenasvedčovalo. Napokon z toho bol boj, pre belasých ale dopadol dobre.

30.10.2012 02:35
Andrej Štastný zo Slovana a Alexander Buturlin Foto:
Andrej Štastný zo Slovana a Alexander Buturlin počas bitky v zápase KHL, v ktorom belasí vyhrali nad Chabarovskom 4:2.
debata

„Viac než gól ma teší, že sme vyhrali. V prvej tretine sme hrali veľmi dobre, v druhej sme na to trošku zabudli, tretia bola opäť naša. Keď príde výpadok, treba hrať jednoducho. V tejto lige nie je slabé mužstvo, presvedčili sme sa o tom už viackrát. Ani toto víťazstvo sa nerodilo ľahko. Už sme ho potrebovali,“ vravel po zápase Andrej Sekera.

Brankár Branislav Konrád nastúpil prvýkrát v základe a podal dobrý výkon. Inkasoval síce dvakrát, ale hlavne v tretej tretine pochytal viacero tutoviek hostí. „Priznám sa, bol som trochu nervózny, dlho som nechytal. Počas zápasu som už na to nemyslel, stačilo mi pár minút, aby som sa chytil,“ rekapituloval.

Konráda pochválili spoluhráči i tréner Čada: „Podal veľmi dobrý výkon. Som rád, že mu zápas vyšiel. O jeho štarte som uvažoval už dlhšie. V pondelok prišiel ten moment, že musel ísť do bránky. Premýšľal som, že mu dám šancu už na tripe v Rusku, ale tam nebola na to vhodná chvíľa.“
Na otázku, koho postaví do bránky proti Sibiru, odvetil: „Už to viem, ale nemôžem vám to povedať.“

Mužstvo Slovana i publikum v tretej tretine „nažhavil“ bitkou Andrej Šťastný, ktorý v pästnej výmene s Alexandrom Buturlinom mal jasne navrch, súperovi prevliekol dres cez hlavu, a zaslúžene si vychutnal oslavné ovácie fanúšikov.

„Bitkám sa nevyhýbam, ale ani ich nevyhľadávam. Jednoducho to tak vyšlo, potrebovali to chalani a bola na to situácia,“ hodnotil Šťastný a k zápasu dodal: „Mali sme super prvú tretinu, ale čo sa stalo potom naozaj neviem. Nástup do druhej tretiny z našej strany nebol dobrý, dali nám dva góly, ale my sme mali dosť síl a odolnosti na to, aby sme dali hlavy hore a zápas vyhrali,“ konštatoval.

Hráč s 59 na drese, ktorý do každého zápasu dáva všetko, sa vďaka svojej aktívnej hre dostal až do nominácie slovenskej reprezentácie na Nemecký pohár: „Veľmi milo ma to prekvapilo, vôbec som to nečakal, ďakujem trénerovi Vůjtekovi za dôveru,“ dodal Andrej Šťastný.

debata chyba