Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin: Slovan má skvelého Šatana a úžasnú atmosféru

Alexander Ovečkin rozpútal v Bratislave hokejové šialenstvo. Niekoľko dní pred zápasom Slovana s Dynamom Moskva nebolo po lístkoch na zápas už ani stopy. Kto chcel vidieť súboj domácich gladiátorov s obhajcom Gagarinovho pohára, káder ktorého vystužil jeden z najlepších hokejistov posledných rokov, neváhal na čiernom trhu dať za vstupenku aj päťdesiat eur. Ovečkin sa divákom 'odvďačil' svojsky - gólom.

08.10.2012 06:00
Slovan - Dynamo Foto:
Slovan - Dynamo. Ovečkin oslavuje gól.
debata (1)

Pri nástupe na ľad mu diváci tlieskali, hoci väčší aplauz venovali sympatickému obrancovi Dynama Dominikovi Graňákovi.

Ovečkin, či Alexander Veľký, Ovie alebo Gr8 bol od začiatku zápasu neprehliadnuteľný. Nielen telesnými proporciami, ale hlavne pohybom, dravosťou a streľbou. Jeho gól z 15. minúty videl nejeden hokejový fanúšik v zámorskej NHL už hádam ‚tisíckrát‘. Mohutný náprah, delovka z prvej a okamžitá radosť. Brankár Janus nemal nárok.

Hrdý Moskovčan hral obetavo, tímovo. Netrvalo totiž dlho a aj ‚hokejom rozmaznaný‘ Ovečkin pochopil, že sám nič nevyhrá. V Dyname je najväčšou osobnosťou, na hviezdne maniére si však nepotrpí.

Ráno pred zápasom sa stretol so slovenskými médiami a pár minút odpovedal na otázky. V deň zápasu vec nevídaná, ale Ovečkin nie je ‚obyčajný hokejista‘.

Alexander Ovečkin mal v nedeľu v Bratislave...
Alexander Ovečkin Alexander Ovečkin mal v nedeľu v Bratislave dôvod na dobrú náladu.

Po výhre Dynama 3:2 sa veľký hlúčik novinárov zišiel pri šatni hostí s túžbou Ovečkinovej reakcie na zápas. „Nepovie už nič. Hovoril ráno,“ utrúsil člen výpravy moskovského klubu. O niekoľko minút vyšiel hviedzny útočník z kabíny, no neutiekol hneď do autobusu a poskytol krátky rozhovor.

Ako hodnotíte zápas?
Bol to ťažký duel. Od úvodného buly sa na ľade bojovalo. Nám pomohol rýchly gól, následne sme skórovali aj z presilovky (gól dal práve Ovečkin). Potom sme však spravili niekoľko chýb a pohoda sa zmenila na nervy.

Slovan si vytvoril veľký tlak hlavne v druhej tretine…
Áno, domáci nás zatlačili a museli sme sa brániť. Slovan má viacero skvelých hráčov, hlavne Šatana. Som rád, že sme to zvládli.

Ako sa vám hralo pred zaplnenou halou?
Bolo to úžasné, naozaj úžasné! Aj my sme tu mali skupinku fanúšikov, ktorých sme vnímali, ale domáci boli o niečo hlučnejší (úsmev).

Strelili ste gól, na ďalší asistovali. Už je to ten typický Alexander Ovečkin?
Zápas od zápasu sa cítim lepšie. Dnes to bolo naozaj super. So spoluhráčmi v útoku nám to klape, čo je dobré pre mužstvo, ale i pre trénera. Zatiaľ je to paráda.

1 debata chyba