Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan siahal na body aj v Rusku. S Malkinom a spol. prehral 2:3

Hokejisti Slovana Bratislava prišli o svoju víťaznú sériu, keď nestačili na Metallurg Magnitogorsk na jeho ľade 2:3. Zverenci trénera Rostislava Čadu predtým uspeli v piatich dueloch v rade a na body mohli siahnuť aj teraz. Proti Malkinovi a spol. podali bojovný výkon, v závere však ani ten nepomohol.

29.09.2012 15:40
Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin.
debata

Slovanisti nastúpili v pozmenenej zostave, keď zraneného obrancu Ľubomíra Višňovského nahradil Boumediene. Do zápasu zasiahol aj bek Vladimír Mihálik, ktorý v domácich dueloch chýbal. Vpredu dostal šancu Milan Kytnár, do zápasu nezasiahlo trio David Printz, Ivan Ďatelinka a Ján Lipiansky.

Slovanista Roman Kukumberg pred brankárom... Foto: www.metallurg.ru
Roman Kukumberg, Gelašvili Slovanista Roman Kukumberg pred brankárom Magnitogorsku Gelašvilim.

Metallurg Magnitogorsk – Slovan Bratislava 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

  • Góly: 5. Lisin (Mišarin, C. O´Reilly), 28. Moziakin (C. O´Reilly), 54. Jakubov (Birjukov) – 47. L. Hudáček (Šatan), 48. A. Šťastný (Dravecký, M. Daňo). Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bulanov, Buturlin – Koposov, Otmachov (všetci Rus.)
  • Magnitogorsk: Gelašvili – Bondarev, Gončar, Antipin, Birjukov, Tverdovskij, Mišarin – Malkin, Platonov, Moziakin – Potechin, Lisin, C. O´Reilly – Zdunov, Kuľomin, Hodgman – Grigorenko, Jakubov, Kosov – Kazionov
  • Slovan: Janus – Sigalet, J. Tabaček, Švarný, Boumedienne, V. Mihálik, Štajnoch, Luža – Michel Miklík, Bližňák, Vondrka – Kukumberg, Kytnár, Bartovič – Šatan, Ölvecký, L. Hudáček – Dravecký, A. Šťastný, M. Daňo – T. Mikúš

Metallurg – Slovan vo videoskratke

Metallurg mal skvelý úvod – O'Reilly prihral spoza bránky na úplne voľného Lisina, a ten prestrelil Janusa. Následne mal Slovan presilovku, ale paradoxne sa pri nej bránil až trom brejkom ruského tímu. Vždy úspešne. Domáci boli aktívnejší, belasých držal v hre brankár Janus.

V 28. minúte už ale ani on slovanistov nespasil. Mihálik urobil na útočnej modrej hrubú chybu, keď netrafil puk, následne oňho prišiel a z trestnej lavice navrátivší Mozjakin z brejku zvýšil na 2:0. Slovan potom zvýšil aktivitu, dral sa do zakončenia, gólman Metallurgu Gelašvili bol ale pozorný.

Jevgenij Malkin, najväčšia hviezda Metallurgu...
Jevgenij Malkin Jevgenij Malkin, najväčšia hviezda Metallurgu Magnitogorsk.

Zverenci trénera Čadu sa dočkali až v tretej tretine, pričom na vyrovnanie im stačilo 62 sekúnd. Najskôr Šatan zaviedol puk do tretiny, prihral na Hudáčka, a ten prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Krátko na to sa presadil štvrtý útok. Dravecký s Daňom vydolovali puk pre Šťastného, ktorý sa zoči-voči Gelašvilimu nemýlil – 2:2.

Magnitogorsk dva rýchle góly zaskočili, ale nepoložili. Šesť minút pred koncom duelu sa pri avizovanom vylúčení presadil Jakubov, ktorý tečoval delovku Birjukova od modrej čiary. Posledné minúty patrili hosťom, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Slovan odohrá najbližší zápas v pondelok na ľade Traktoru Čeljabinsk.

„Dnes sme boli svedkami dobrého zápasu a kvalitného hokeja so šťastným koncom pre domáci tím. V prvej sme nehrali dobre, neboli sme dostatočne agresívni, čo Metallurg využil. V druhej časti sme vyrovnali hru a v tretej sa nám podarilo vyrovnať. Po chybe sme však inkasovali rozhodujúci gól a z Magnitogorska odchádzame bez bodu,“ uviedol po zápase tréner Slovana Rostislav Čada.

debata chyba