Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Atmosféra na Slovane? Ešte lepšia ako na majstrovstvách sveta!

Prišiel, videl, zvíťazil. Bájny Cézarov výrok mohol v sobotu večer parafrázovať obranca bratislavského Slovana Ľubomír Višňovský. Rodák z Topoľčian si prvýkrát v sezóne obliekol dres Slovana a zožal najväčšie ovácie. Niet divu! Hokejista s číslom 17 sa postaral o víťazný gól duelu KHL proti Omsku a po zápase ho vyhlásili aj za najlepšieho hráča zápasu.

23.09.2012 12:01
Ľubomír Višňovský Foto:
Ľubomír Višňovský.
debata (7)

Ako sa cítite po zápase?
Hrozne (povdzych). Na súťažný duel som nastúpil po takmer pol roku a bolo to cítiť. Čím bližšie bolo k úvodnému buly, tým som mal ťažšie nohy. Nebolo to z mojej strany najlepšie, cítim, že sa musím ešte veľmi zlepšiť, aby to bolo ideálne. Aspoň som sa ale dobre otestoval do ďalších zápasov a tešil z krásneho víťazstva.

Stali ste sa ale najlepším hráčom zápasu…
To sa nado mnou asi zľutovali (smiech).

Ako ste si rozumeli so spoluhráčmi na ľade?
Výborne. Môj obranný partner Josef (Boumedienne) má skvelý prehľad o hre, vie podržať puk, navyše je silný v osobných súbojoch. Dobre sa nám aj komunikovalo, tak verím, že sa to bude ešte zlepšovať. Odhadujem to na také štyri zápasy a bude už úplnej pohode.

Uvedomujete si, že ste strelili víťazný gól stretnutia?
Až teraz mi to došlo. Tak to vyšlo, vďaka pánu Bohu. Vravel som chalanom, skúste ma nájsť na mojej parkete medzi kruhmi. Dvakrát som si pýtal puk, raz som ho dostal ideálne – a mal aj šťastie, že prešiel do bránky. Povzbudí ma to do ďalšieho zápasu.

Lomcovali s vami pred zápasom emócie?
Manželka sa ma pred stretnutím pýtala, ako sa cítim. Priznal som nervozitu, nerobil som hrdinu. Pred zápasmi v NHL nebývam nervózny, dnes som bol. Stálo to ale za to, je krásne vyhrať a tešiť sa mužstvom. Toto je tá najväčšia odmena pre nás. Chcem sa poďakovať chalanom. Boli neskutoční, odmakali to. Aj brankár nás podržal. Klobúk dolu, som až prekvapený, ako to tu ide. Nečakali sme, že by sme mali takýto dobrý začiatok. Dúfam, že si to nepokazíme a budeme sa ešte zlepšovať.

Ako ste vnímali prijatie od publika? Diváci vám tlieskali už počas hymny.
Super! Bolo to naozaj niečo neskutočné. Veľakrát som toho mal už plné zuby, ale aj kvôli ľuďom som zabral a vydal zo seba všetko. Povzbudzovali nás celý čas, čo bolo nádherné. Keď som minulý zápas sledoval ešte z hľadiska a videl tú úžasnú atmosféru, povedal som si, že ju chcem čo najskôr zažiť aj s chalanmi na ľade.

Dala sa atmosféra porovnať so svetovým šampionátom?
Ja si myslím, že toto bolo ešte lepšie. Počas majstrovstiev to bolo neskutočné, ale nevyhrávali sme. Slovanu sa zatiaľ darí, ľudia sa bavia a vytvárajú úžasné prostredie na hokej. Takisto ďakovačka po zápase bola krásna. Tie chvíle som si už vychutnával plnými dúškami. Pozeral som sa vtedy na ľudí a hovoril si, že práve pre toto sa oplatí hrať hokej.

Hecovali ste sa s Tomášom Záborským z Omsku?
Prehodili sme zopár slov. Zablahoželal som mu k dobrému výkonu, na ľade ho bolo poriadne cítiť, veď nám strelil aj gól. Poprial som mu všetko dobré s dodatkom, aby som ho videl aj v reprezentácii.

7 debata chyba