Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Popradský Lev sa opäť prihlásil do KHL

Prezident Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Alexander Medvedev potvrdil pre pondelkový Sport-Express, že jediným kandidátom na rozšírenie ligy v budúcom ročníku je popradský klub HC Lev, ktorý už podal prihlášku a predložil všetky potrebné dokumenty.

14.02.2011 12:06 , aktualizované: 16:21
HC Lev, tréning Foto:
Ilustračná snímka.
debata

„Môžem potvrdiť, že slovenský HC Lev opäť predložil všetky dokumenty potrebné na vstup do KHL. Teraz si ich pozorne preštudujeme s tým, že sa sústredíme na finančné garancie. Lev musí splniť všetky záväzky a mať infraštruktúru zodpovedajúcu reglementu ligy,“ skonštatoval A. Medvedev a na margo ďalších možných kandidátov na rozšírenie ligy dodal: „Počul som o rôznych plánoch, ktorú sa môžu pretaviť do reality. Určite však nie v budúcej sezóne. No nepochybujem, že sa KHL rozšíri.“

Podľa Medvedeva nehrozí, že by KHL po tejto sezóne prišla pre finančné problémy o niektorý z klubov, ako tomu bolo pred rokom s Togliatti. Zatiaľ sa hovorí o problémoch vo Viťaze Čechov a v Avtomobiliste Jekaterinburg. „Pokiaľ viem, v podmoskovskom klube je všetko v poriadku. A pokiaľ ide o Avtomobilist, som si na sto percent istý, že sa situácia vyrieši a Jekaterinburg o KHL nepríde,“ dodal Alexander Medvedev.

Vedenie HC Lev Poprad rokovalo o účasti mužstva v súťaži osobne s predstaviteľmi KHL i jej prezidentom Medvedevom. „Predložili sme vedeniu KHL dokumenty, ktoré sa týkajú klubu HC Lev, informácie o hokejovej aréne v Poprade a o infraštruktúre a okolí mesta. V tomto momente je HC Lev jediným kandidátom na rozširovanie KHL,“ uviedol na klubových internetových stránkach riaditeľ komunikácie HC Lev Zdeněk Šesták.

V blízkej budúcnosti by mala čakať expanzia aj na mládežnícku ligu MHL. HC Lev Poprad má pripravený kompletný projekt k možnej účasti mládežníckeho tímu pod pracovným názvom „Tatranskí vlci“.

debata chyba