Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi je fuč, Neymara ženú preč a Macronov miláčik sa štorcuje. Zrazu je všetko inak, Škriniar prichádza do neznáma

Mal byť poslednou poistkou, keby to slávnym útočníkom náhodou v ofenzíve nevyšlo. Hrádzou, ktorá zastaví ojedinelé útoky súpera.

30.06.2023 10:30
1. Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar.
debata (4)

Príchod Milana Škriniara do Paríža sa dnes javí inak, ako pred pár mesiacmi, keď podpisoval zmluvu. Bohatý klub síce zostáva bohatým, pod záplavou správ uplynulých dní sa však akosi menej ligoce. Francúzsky majster čoskoro môže byť tímom bez superhviezd.

Bez Kyliana Mbappého, Neymara. Navyše, Lionel Messi je už fuč.

Hľadá sa šéf

Už len dnes platí slovenskému reprezentantovi zmluva v Miláne. V zime odmietol všetky ponuky Interu a po piatich sezónach sa rozhodol zmeniť klub. Paríž St. Germain bol v tom čase naprogramovaný na veľké trofeje, ktoré však neprichádzali.

Hoci v domácej lige opäť nenašiel premožiteľa a titul obhájil rekordný jedenástykrát, katarskému majiteľovi i náročným fanúšikom sa to zdá málo. A trpezlivosť zrejme dochádza aj hviezdam.

Francúzsky majster tak môže byť malou neznámou.

Slováci, ktorých cena za rok najviac vzrástla Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Miroslav Káčer (DAC Dunajská Streda):...

V tejto chvíli nie je jasné ani to, kto bude novým Škriniarovým trénerom. To, že súčasný kouč Christophe Galtier na lavičke nezostane, bolo jasné odvtedy, čo PSG vypadol už v osemfinále Ligy majstrov. Kto ho však nahradí, sa dodnes definitívne nevie.

Zopár týždňov sa šepkalo o Nemcovi Julianovi Nagelsmannovi, ale podľa francúzskych médií rokovania stroskotali. Najnovším horúcim adeptom na lukratívny post je Luis Enrique, niekdajší tréner Barcelony.

Keď sme v zime písali o budúcich spoluhráčoch rodáka zo Žiaru nad Hronom, najviac sa skloňovali mená Messi, Mbappé, Neymar. Hviezdny trojlístok však už neexistuje. Slávny Argentínčan pred pár týždňami potvrdil, že v Paríži nezostane a odišiel do amerického Miami.

Je však celkom možné, že z troch ofenzívnych hviezd napokon nezostane ani jedna. Neymar to má u fanúšikov PSG dlhodobo nahnuté a Mbappé má zajačie úmysly.

SR Futbal FL 6. kolo udržanie Zlaté Moravce Michalovce NRX Čítajte viac Slovák po polroku v kráľovstve: Nepoznajú smerovky a neriešia, kto je bohatý a kto chudobný. Ale preplatia všetko a každého

Už ho viac nechcú

Futbalový Paríž je prakticky od konca sezóny v zajatí klebiet, nepotvrdených informácií, hnevu i verbálneho násilia. Keď sa v máji špekulovalo o Messiho návšteve v Saudskej Arábii, pohár trpezlivosti pretiekol a odniesol si to aj Neymar – jedna z prvých veľkých hviezd, ktorá prišla do PSG za katarské peniaze.

Na twitterovom účte ParisienTimes sa pred mesiacom dokonca objavilo video s fanúšikmi PSG – stáli na Neymarovom pozemku v Bougivale a skandovali, aby opustil klub.

„Messi odíde a my sme len chceli dať Neymarovi vedieť, že by bolo dobré, aby sa zbalil aj on. Nechceme mu ublížiť, žiadame len, aby v kariére pokračoval ďaleko od Paríža. Chceme sa posunúť do novej éry. Napísať novú kapitolu s hráčmi, ktorí prejavia túžbu hrať za toto mužstvo,“ vysvetľovali fanúšikovia svoje konanie.

Neymar. Foto: SITA/AP, Mathieu Pattier
3. Neymar Neymar.

Podľa agentúry AFP klub odvtedy zvýšil úroveň bezpečnosti nielen na tréningovom ihrisku, ale aj v hráčskych domovoch, keďže existovali obavy z potenciálneho násilia a zastrašovania.

Pochopiteľne, táto nepríjemná epizóda Brazílčana hlboko zasiahla. Dokonca natoľko, že zopár týždňov uvažoval o odchode z metropoly Francúzska. A už sa nahlas hovorilo aj o záujemcoch – Chelsea a Newcastle boli ochotní vykúpiť Neymara spod zmluvy, ktorá mu vyprší v lete 2027. A rodák zo Sao Paula bol zasa pripravený zriecť sa lukratívneho kontraktu.

Podľa Le Parisien by však plánovaný príchod Enriqueho na trénerskú lavičku mohol tieto úmysly zmeniť.

Mbappé sa vzpiera

Fanúšikovia klubu vyháňali Messiho i Neymara, Mbappé je však ich miláčik. Ako ich asi musela prekvapiť správa, že momentálne najlepšie zarábajú hráč planéty chce zo St. Germain odísť tiež?

To už je však priveľa aj na prezidenta Emmanuela Macrona. Podľa AFP sa hlava štátu pokúša presvedčiť klenot francúzskej reprezentácie, aby zostal.

Kylian Mbappé. Foto: SITA/AP, Jean Francois Badias
13. Paríž St. Germain Kylian Mbappé.

Mimochodom, nebolo by to prvýkrát, čo by sa Macron vložil do diania ohľadom budúcnosti jedného z najlepších futbalistov súčasnosti. Už v minulosti označil jeho zotrvanie za štátny záujem krajiny.

Mbappé má s PSG zmluvu do roku 2024, no najnovšie varoval majiteľov klubu, že neaktivuje klauzulu o zotrvaní do roku 2025. Inými slovami: zahodil by tak do koša aj vernostnú prémiu 90 miliónov eur, ktorá naňho čaká.

Pravda, takéto šumy obracajú dlhodobé parížske plány totálne naruby. Ak je pravda, že Mbappé chce po ďalšej sezóne odísť, potom ho potrebuje klub predať už toto leto alebo najneskôr v zimnom prestupovom období. Inak hrozí, že hráč, ktorý Katarčanov kedysi stál 160 miliónov eur, pôjde preč zadarmo.

Lenže Mbappé nie je obyčajný hráč a toto nie je obyčajná prestupová sága, ale hotová telenovela. Francúz totiž hovorí o odchode na konci ďalšej sezóny, tú najbližšiu by chcel hrať za Paríž St. Germain.

Tamojšie médiá pripomínajú, že „v hlave mu akiste vŕta aj bonus, na ktorý by mal nárok na začiatku blížiaceho sa ročníka.“

Marek Hamšík, Vladimír Weiss Čítajte viac Na Weissa mám svoj názor, má prehnane veľké sebavedomie. Ale kiežby mal každý z neho aspoň polovicu

Le Parisien píše, že PSG potrebuje tento začarovaný kruh preťať a ak si to Mbappé rýchlo nerozmyslí, potom ho bude chcieť predať.

Niekoľkostomi­liónové čiastky lietajú mediálnym priestorom už teraz, k dlhodobému záujemcovi Realu Madrid sa pridáva údajne aj Liverpool, ktorý je ochotný položiť 250 miliónov eur na drevo a ďalších 50 vyplatiť vo forme bonusov.

Serióznejší?

Malo to byť hviezdne prostredie a Škriniar prvým Slovákom, ktorý si v jednom tíme zahrá s Messim, Neymarom alebo s Mbappém. Pokojne sa môže stať, že z nich napokon nezostane nikto. Isté však je, že jeden z najbohatších klubov na svete privedie do mužstva nové posily. Už dnes sa hovorí o Harrym Kaneovi a iných.

Riccardo Pecini kedysi priviedol Škriniara zo Žiliny do Sampdorie Janov. Portál Tuttomercatoweb s ním pred pár dňami urobil veľký rozhovor, v ktorom zaznela aj otázka na nekompromisného stopéra a jeho odchod do PSG.

Legendárne hlášky Zlatana Ibrahimoviča Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Unikátne nastavenie, mix zdravého a prehnaného...

„Či by som to čakal? Úprimne? Nie, aj keď poznám Luisa Camposa (športový riaditeľ Paríža, pozn. red.) a viem, že má rád serióznych hráčov. Takto o nich hovorí. Myslím si, že Milan si to zaslúži, no je mi ľúto Interu, keďže mohol byť desať rokov jeho kapitánom,“ povedal futbalový funkcionár.

Mohol, ale nebude. Už len niekoľko hodín a Škriniar bude hráčom Parížu St. Germain. Odteraz možno menej hviezdneho a viac seriózneho.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Inter Miláno #Milan Škriniar