Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan po drsnom páde zúril a ihneď šiel za Bittnerom. Čech prezradil, čo medzi nimi odznelo

Bol to finiš, aký si nikto neprial. Niekoľko desiatok metrov pred cieľom zviedli súboj na lakte Slovák Peter Sagan a Čech Pavel Bittner.

25.06.2023 17:06
28. majstrovstvá SR - Peter Sagan Foto: ,
Po nevydarenej rozlúčke s majstrovstvami Slovenska bol Peter Sagan zjavne rozčúlený.
debata (30)

Obaja spadli. Obaja skončili napokon druhí a dresy pre najlepšieho Čecha a Slováka brali iní jazdci.

Zatiaľ čo Sagan bleskovo opustil cieľový priestor a ukryl sa vo svojom autobuse vedľa pódia, Bittnera chvíľu na zemi ošetrovali. Ten totiž narazil aj do jedného z novinárov.

Stále iba 20-ročný rýchlik z Olomouca, ktorý preteká za popredný tím DSM, desať minút po dojazde do cieľa odpovedal na otázky novinárov.

Video

Podľa spomalených záberov sa zdalo, že vinu na vzájomnej kolízii nesie trojnásobný majster sveta, ktorý v jednej chvíli vybočil a zakliesnil svoj bicykel o ten Bittnerov.

„Neviem, čo sa presne stalo. Zatiaľ som nevidel žiadne video, ani fotografiu,“ vravel nám český pretekár. „Ja som však špurtoval rovno a nejak sme sa skrížili, to je všetko, čo k tomu môžem povedať,“ podotkol.

Nedalo sa nevšimnúť si Saganovu prchkú reakciu. Ten ihneď vstal a ponáhľal sa za ležiacim Bittnerom.

Peter Sagan Čítajte viac Koniec dominancie Saganovcov. Po 13 rokoch sa stalo majstrom Slovenska nové meno

„Prišiel a povedal mi, že čo si dokazujem. To je asi tak všetko. Zatiaľ som nič iné nepočul,“ prezradil s tým, že na reči trojnásobného majstra sveta nijako nereagoval.

Bittner tvrdi, že vedel, že pôjde k zemi, ale napriek tomu pád korigovať nedokázal. "Ale keďže sme boli už päť hodín v sedle a všetko sa zomlelo veľmi rýchlo, tak sa s tým veľa robiť nedalo.

„A čo sa mi hnalo hlavou? Asi nič, všetko mi prebleslo pred očami a keď som už ležal, pýtal som sa sám seba, že čo tu asi tak robím.“

Bittner potvrdil, že záznam z incidentu si pozrie. „Ale že by som si ho pozeral dokola, tak to nie.“

Český mladík dokonca v cieli ani nevedel, či spadol aj Sagan. „To by ma mrzelo, má predsa pred poslednou Tour de France. Ale nemyslím si, že som urobil chybu,“ dodal.

Krvavá rozlúčka Sagana s majstrovstvami Slovenska Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Pred začiatkom spoločných majstrovstiev...

Samotný Sagan prišiel medzi novinárov pol hodinu po finiši. Ani on v tej chvíli ešte nevidel záznam špurtu. „Tuším, kde nastal problém, ale potreboval by som si to potvrdiť na videu.“

Podľa našich informácií si rozhodcovia cyklistických pretekov v Tlmačoch vzali po finiši desať minút na preštudovanie záznamu.

Neskôr Sagan naznačil, kto je podľa neho na vine. „Matúš Štoček začal špurtoval popri bariére a potom to zavrel do stredu cesty. Potreboval by som vidieť video.“ povedal Sagan, ktorý o týždeň bude štartovať na Tour de France.

O svojich zraneniach veľa nepovedal, poznamenal len, že smerom k Tour to nie je nič pozitívne. Pravé predlaktie mal obviazané, pričom v jednom mieste presakovala krv. Po rozhovore však ukázal aj na dolné partie, ktoré má pravdepodobne oškreté.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Pavel Bittner