Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozrite si: Ako sa nedáva gól z bránkovej čiary

Že aj tá najvyloženejšia šanca sa dá vo futbale zahodiť, dokázal sierraleonský reprezentant Kei Kamara. Bežala 16. minúta sobotňajšieho zápasu zámorskej MLS medzi Los Angeles Galaxy a Kansasom Wizards, keď hostia zaútočili a po podarenej akcii poskakovala lopta po čiare prázdnej bránky. K nej sa hnal Kamara a fanúšikovia očakávali gól. Ale kdeže.

26.04.2010 15:49
Kei Kamara Foto:
Kei Kamara.
debata (8)

Kamarovi stačilo do lopty ľahko strčiť, aby sa posunula o pár centimetrov za bránkovú čiaru, ale útočník Kansasu ju nepochopiteľne minul a v páde ju posunul do bránky nechcene rukami. Rozhodca namiesto gólu odpískal hru rukou a nechal rozohrať Galaxy od bránky.

Kamarov „zásah“ (od 1:30)

Zápas následne skončil bezgólovou remízou a Los Angeles, ktorému chýba zranený David Beckham, sa udržalo na čele tabuľky, hoci po štyroch výhrach prvýkrát v sezóne stratilo dva body.

„Je mi to strašne ľúto. Pripravil som Kansas o cenné body. Keby som dal gól, mohli sme vyhrať. Nechápem, čo sa stalo. Vyloženejšia šanca snáď už neexistuje,“ ľutoval dvadsaťpäťročný Kamara, ktorý v 15 rokoch emigroval zo Sierra Leone do USA. Tam začal hrať futbal na univerzitnej úrovni, než ho pred štyrmi rokmi draftovali do MLS, kde doteraz nastrieľal 17 gólov.

Svojou nepremenenou šancou pripravil fanúšikov okrem iného o niektorú zo svojich povestných gólových osláv. V minulej sezóne ešte v drese Houstonu po skórovaní vzdal poctu zosnulému spevákovi Michaelovi Jacksonovi tanečnou kreáciou.

8 debata chyba