Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Petrželu liečia z gamblérstva, pokus o samovraždu poprel

Známy český futbalový tréner Vlastimil Petržela, ktorý naposledy pôsobil v ruskom Zenite Petrohrad, sa v týchto dňoch začal liečiť zo závislosti na hazardných hrách. Správy o jeho pokuse o samovraždu jeho najbližší popreli.

23.10.2008 18:30
Vlastimil Petržela
Vlastimil Petržela.
debata

Informácie o tom, že 55-ročný V. Petržela je už v odbornej starostlivosti lekárov, v ktorej zostane minimálne do konca roka, českému denníku Sport oznámila jeho bývalá manželka Zuzana Kratochvílová.

 V českých futbalových kluboch sa o Petrželovej závislosti na hazardných hrách hovorilo už dávnejšie. Dokonca ešte pred jeho odchodom do Petrohradu v roku 2003. Práve v Zenite sa jeho závislosť ešte vystupňovala a keďže ju už nemohol dostať pod kontrolu, požiadal o odbornú lekársku pomoc.

„Človek sa do tejto závislosti dostáva pomaly a ani o tom nevie. Ale ak človek nie je idiotom, tak mu to neskôr dôjde, že je chorý. Vlasta tiež pochopil, že nie je na dobrej ceste a pomoc sa rozhodol hľadať u lekárov,“ citoval český denník Sport slová Zuzany Kratochvílovej, ktorými vysvetlila dôvody liečenia Vlastimila Petrželu.

Kratochvílová sa síce s Petrželom pre milenku rozviedla, ale v osobnom kontakte s ním stále je. Preto rezolútne odmieta správy o tom, že bývalý tréner FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha, AC Sparta Praha, FC Bohemians a SK Sigma Olomouc sa pre desaťmiliónové dlhy pokúsil o samovraždu.

„Všetko mi to pripadá veľmi hlúpe. Samovražda je nezmysel. Tak isto je nezmysel, že sme predali dom, aby sme mohli splatiť miliónové dlhy,“ pokračovala Kratochvílová, ktorá priznala, že dom naozaj predali, ale iba preto, že sa mali odsťahovať do Azerbajdžanu, kde Petržela mal trénovať tamojšiu reprezentáciu.

„Nikto by sa nám oň a o záhradu počas našej neprítomnosti nemohol starať, preto sme ho vymenili za byt. Tak isto nie je pravda, že som prestala pracovať,“ dodala bývala manželka futbalového odborníka, ktorý sa v roku 2002 dostal medzi kvarteto horúcich kandidátov na post hlavného trénera českej futbalovej reprezentácie.

debata chyba