Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liverpool má novú desiatku. Majstrovi sveta z Kataru sa splnil sen

Argentínsky majster sveta z Kataru 2022 Alexis Mac Allister vo štvrtok podpísal kontrakt s anglickým futbalovým klubom FC Liverpool.

08.06.2023 19:33
Alexis Mac Allister Foto: ,
Alexis Mac Allister na MS v Katare v súboji s chorvátskou hviezdou Lukou Modričom.
debata

Dvadsaťštyriročný stredopoliar prichádza na Anfield z konkurenčného tím FC Brighton za odstupné vo výške 35 miliónov libier, čím odštartoval očakávanú prestavbu mužstva „The Reds“ pod vedením nemeckého kouča Jürgena Kloppa.

"Keď som vyhral majstrovstvá sveta, povedal som, že chcem získať viac trofejí, a myslím si, že tento klub mi k tomu pomôže. To je cieľ a keď ste vo veľkom klube, ako je tento, musíme vyhrávať trofeje.

Lionel Messi Čítajte aj Reakcia Barcelony na Messiho prestup pôsobí rozpačito. Syn argentínskeho kanoniera zotrel Parížanov jedinou vetou

Takže to je to, čo chcem. Nemôžem sa dočkať začiatku v tomto klube,“ poznamenal Mac Allister po spečatení transferu. „Splnil sa mi sen,“ vyznal sa. V Liverpoole bude nosiť na drese číslo 10.

Odchovanec družstva Argentinos Juniors pomohol Brightonu v sezóne 2022/2023 k historicky najlepšiemu umiestneniu v anglickej Premier League. Tím z juhu Anglicka skončil na 6. mieste, tesne za Liverpoolom, a kvalifikoval sa do budúcosezónnej edície Európskej ligy.

Marek Hamšík, Juraj Piroska Čítajte rozhovor V Taliansku sa nás hneď pýtali, či poznáme Hamšíka. Diskotéky? Vždy v norme

Mac Allister si urobil dobré meno predovšetkým na svetovom šampionáte v Katare, kde koncom vlaňajška bol jednou z kľúčových postáv argentínskeho stredu poľa na ceste za celkovým triumfom na turnaji.

V liverpoolskom mužstve má zvýšiť konkurenciu v stredovej formácii po tom, ako v tíme LFC končia James Milner, Naby Keita aj Alex Oxlade-Chamberlain.

Kloppov tím ako úradujúci vicemajster zažil neúspešnú sezónu 2022/2023, keď sa premiérovo po siedmich rokoch neprebojoval do Ligy majstrov a nezískal žiadnu trofej.

Jedenástka najdrahších futbalistov sveta Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
V jedenástke najdrahších futbalistov sveta...
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #argentínski futbalisti #Alexis Mac Allister