Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reakcia Barcelony na Messiho prestup pôsobí rozpačito. Syn argentínskeho kanoniera zotrel Parížanov jedinou vetou

Španielsky futbalový klub FC Barcelona zaželal Lionelovi Messimu veľa šťastia v jeho ďalšej profesionálnej kariére.

08.06.2023 12:53 , aktualizované: 15:01
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Spravil tak na svojej oficiálnej webstránke v reakcii na jeho prestup z Paríža St. Germain do Interu Miami v zámorskej MLS.

Katalánci zároveň potvrdili, že Messi mal na stole aj ponuku na návrat do Barcelony, kde strávil takmer celý futbalový život. Do Francúzska z nej odišiel v lete 2021.

Rozhodnutie prijať ponuku Interu Miami oznámil prezidentovi FC Barcelona Joanovi Laportovi na začiatku tohto týždňa Messiho otec Jorge.

05. Lionel Messi Čítajte aj Messi šokoval fanúšikov a má nový klub. Nechcel som čakať na Barcelonu

„Prezident Laporta chápe a rešpektuje Messiho rozhodnutie hrať v súťaži s menšími nárokmi, ďalej od centra pozornosti a tlaku, ktorému bol v uplynulých rokoch vystavený,“ uviedol katalánsky klub v oficiálnom vyhlásení.

Viacerí fanúšikovia na twitteri považujú slová za rozpačité. „Toto nebolo potrebné, smiešne slová bez významu,“ napísal jeden z nich pod príspevkom. „Toto je jednoducho zlé. Žiaden rešpekt k Messimu,“ pridal sa ďalší.

K jeho prestupu sa vyjadril aj tréner Barcelony Xavi Hernandéz, ktorý podľa svojich slov chápe Messi voľbu „vyhnúť sa tlaku“ po návrate do katalánskeho klubu.

Lionel Messi (vľavo) Xavi v časoch spoločného... Foto: SITA, AP
Messi, Hernandez Lionel Messi (vľavo) Xavi v časoch spoločného hráčskeho pôsobenia v Barcelone.

„V Paríži neprežil príliš dobré dve roky a teraz nechce rovnaký typ tlaku. Nepomohli tomu ani okolnosti, no je to jeho osobné rozhodnutie a musíme ho rešpektovať. Je najlepší v histórii,“ uviedol.

Xavi sa so svojím bývalým spoluhráčom počas uplynulých mesiacov často rozprával, no v uplynulých dňoch si všimol zmenu v jeho postoji:

„Možno to už nevidel tak jasne a to musíte rešpektovať. Byť Leom nie je ľahké. Pri takej pozornosti, aká sa naňho upierala, nebol nikdy úplne pokojný, musí sa stále správať perfektne, musí byť dokonalý na ihrisku, musí byť najlepší v každom smere. Chcel znížiť ten tlak a ak by prišiel sem, bolo by opäť 10 z 10.“

Bernardo Silva Čítajte aj Paríž St. Germain si vyhliadol náhradu za Messiho. Našiel ju v Manchestri City

Barcelona plánuje vhodným spôsobom si uctiť Messiho dlhoročné pôsobenie na Camp Nou.

Messi prišiel do Barcelony ako trinásťročný a v jej drese debutoval v októbri 2004. S klubom získal desať ligových titulov, štyrikrát vyhral Ligu majstrov a zaznamenal množstvo ďalších trofejí.

Za Kataláncov odohral 778 zápasov, strelil 672 gólov, pridal 303 asistencií a zaradil sa medzi absolútne klubové legendy. V roku 2021 prestúpil do PSG, ktorý si od jeho príchodu sľuboval úspech v Lige majstrov, jeho dve účasti sa však skončili už v osemfinále.

Lionel Messi Čítajte aj Smutný pohľad. Messi mĺkvo odkráčal z trávnika, v Paríži ho opäť vypískali a tréner zúril

Sedemkrát získal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča sveta a na MS v Katare sa s Argentínou dočkal titulu majstra sveta.

Messi k prestupu do MLS uviedol, že nechcel čakať, kým Barcelona nájde spôsob, ako ho v jej náročnej finančnej situácii dokáže angažovať.

Z klubu odišiel v roku 2021, keď sa nedokázal dohodnúť na podmienkach novej zmluvy.

Lionel Messi Čítajte aj Dobrodružstvo dospelo k záveru. PSG venoval Messimu ďakovné slová

"Obával som sa, že by sa to stalo znova. Rozhodol som sa opustiť Európu. Je pravda, že som mal ponuku aj z iného európskeho tímu, ale o tom som ani nepremýšľal, pretože v Európe som chcel ísť do Barcelony. Nie je to však v súčasnej situácii možné.

Po tom, ako som vyhral MS a nemohol som sa vrátiť do Barcy, je čas ísť do MLS a zažiť futbal inak. Samozrejme s rovnakou zodpovednosťou a túžbou víťaziť," povedal 35-ročný Argentínčan, ktorý odmietol aj lukratívnu ponuku od saudskoarabského tímu Al-Hilal.

Bol pre vás príliš veľký, odkázal krstný syn

Reakcia syna 14-ročného niekdajšieho kanoniera Sergia Agüera a vnuka Diega Maradonu na odchod svojho krstného otca Messiho z francúzskej metropoly sa stala virálnou.

Benjamin do komentárov k príspevku o odchode Messiho na instagrame Paríža St. Germain napísal: „Bol pre vás príliš veľký.֧“

Tieto slová do štvrtka označilo tlačidlom „páči sa mi to“ vyše 130-tisíc užívateľom a ich počet stále narastá.

Láska až za hrob. Antonela Roccuzzo a Leo Messi Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Šťastná rodinka s priezviskom Messi po...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #Inter Miami