Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Infarkt na ceste, resp. o bláznivejšom závere ste ešte nepočuli. Posledné minúty sa radovali z titulu tri rôzne tímy

Nadstavbová časť v belgickej najvyššej futbalovej súťaži bola tento rok veľmi napínavá. O titule nebolo rozhodnuté až do posledných minút. Až v nastavenom čase rozhodol o výhre v lige pre Antverpy, ktoré oslavujú po 66 rokoch, Toby Alderweireld.

05.06.2023 12:20
Toby Alderweireld Foto:
Šťastný belgický majster Toby Alderweireld.
debata

Napínavejší záver ligy si snáď ani fanúšikovia v Belgicku nemohli priať. Šťastne to dopadlo nakoniec pre Antverpy, ktoré oslavujú zisk ligového titulu po dlhých 66 rokoch.

V štvorčlennej skupine o titul mal najlepšiu východiskovú pozíciu pred posledným kolom tím Royale Union, ktorý mal 46 bodov. Rovnaký počet bodov mali aj Anverpy, ale po základnej časti na tom boli horšie. O bod menej mal Genk.

Royale Union viedol nad Bruggami, ktoré mali istotu štvrtého miesta, 1:0 ešte v 89. minúte a už to vyzeralo, že budú môcť skoro po 90 rokoch oslavovať titul. Lenže Bruggy dokázali vyrovnať a v nastavenom čase ešte dvoma gólmi otočili skóre.

O titul sa tak rozhodovalo v súbežne hranom zápase medzi Genkom a Antverpami. A futbalisti Genku viedli na konci zápasu 2:1 a potom, čo Bruggy dokázali vyrovnať, boli virtuálne majstrami.

Lenže v štvrtej nadstavenej minúte sa krásnym gólom presadil Toby Alderweireld a po výsledku 2:2 sa z titulu radujú hráči Antverp.

Royal Union SG – Bruggy 1:3 (0:0)
Góly: 46. Adingra – 89. Homma, 90+3. Lang, 90+10. Sandra

Genk – Antverpy 2:2 (1:0)
Góly: 45. Arokodare, 75. Heynen – 58. Kerk, 90+4. Alderweireld

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Jupiler League #Toby Alderweireld