Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neapol s Lobotkom ukončil sezónu triumfom. AS Rím si v dráme vybojoval Európsku ligu, Hellas sa lúči

Futbalisti AS Rím získali miestenku pre budúci ročník Európskej ligy. V nedeľnom zápase záverečného 38. kola Serie A zvíťazili doma nad Speziou 2:1 a obsadili konečné 6. miesto.

04.06.2023 21:46 , aktualizované: 23:38
Neapol Foto:
Futbalisti Neapola s ligovou trofejou. Stanislav Lobotka je vpravo s číslom 68.
debata

Nezaváhala ani Atalanta Bergamo, ktorá zdolala Monzu 5:2 a patrí jej 5. priečka. Juventus Turín zvíťazil v Udine 1:0, no na posun zo 7. miesta a pozície garantujúcu Európsku konferenčnú ligu mu to nestačilo. Posledným zostupujúcim sa stal Hellas Verona, ktorý prehral na pôde AC Miláno 1:3.

Stanislav Lobotka, Milan Škriniar, nepoužívať Čítajte aj Lobotku zaradili do najlepšej jedenástky sezóny, Škriniara do najhoršej. V Interi sa vraj na slovenského obrancu hnevajú

Rimania v súboji s o záchranu bojujúcou Speziou dlho nedokázali prevážiť misky váh na svoju stranu, až v 89. minúte rozhodol o zisku troch bodov pre zverencov Joseho Mourinha Paulo Dybala z pokutového kopu.

Speziu však prehra napokon mrzieť nemusela, pretože AC Miláno nemal pochopenie pre záchranárske práce Verony a zabral naplno, hoci mal už istotu konečného 4. miesta.

Hellas mal nakoniec rovnaký počet bodov ako Spezia a vypadol iba pre horšiu bilanciu vzájomných zápasov. Za Veronu nehral slovenský reprezentant Ondrej Duda pre poranenie kolena.

Karim Benzema Čítajte aj Benzema dal posledný gól v drese Realu a potom si zalietal. La Liga spoznala posledného zostupujúceho

Šampióni z tímu SSC Neapol sa rozlúčili so sezónou víťazstvom 2:0 nad Sampdoriou Janov. Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka odohral v drese domácich celý duel záverečného 38. kola. Janovčania mali už pred stretnutím istotu posledného miesta a zostupu.

Načítavajú sa športové výsledky...
Slovák v najlepšej i najhoršej jedenástke Serie A Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Najlepšia jedenástka sezóny (4-4-2). Brankár:...
debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka