Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík plakal ako na Tehelnom poli, aplaudovali mu aj hráči súpera. Turci píšu o novej slovenskej posile

Slovenský futbalista Marek Hamšík sa v predposlednom 37. kole tureckej ligy rozlúčil s fanúšikmi Trabzonsporu.

04.06.2023 14:20
Marek Hamšík Foto:
Marek Hamšík počas oznámenia o konci hráčskej kariéry vo štvrtok 1. júna.
debata

Jeho klub zdolal na domácom ihrisku Alanyaspor 5:1. Bývalý slovenský reprezentant skóroval v 24. minúte z pokutového kopu a o osem minút neskôr asistoval pri góle Anastasiosa Bakasetasa.

Hamšíka po hodine hry tréner Nenad Bjelica vystriedal. Po odchode z ihriska mu skandovali diváci, hráči i realizačné tímy oboch tímov.

Podľa Hamšíkovej oficiálnej stránky sa v hľadisku objavili aj slovenské vlajky.

"Nemám slov. Boli to nádherné a nezabudnuteľné chvíle. Sobota bola perfektná. Vyhrali sme a podarilo sa mi sa rozlúčiť s našimi fanúšikmi gólom. A opäť som plakal. Takisto ako pri rozlúčke s národným tímom.

Premohli ma emócie. Narýchlo som si spomenul na veľa krásnych, nádherných momentov v mojej kariére. Môžem povedať iba to, že ďakujem, ďakujem, ďakujem," uviedol Hamšík.

Tridsaťpäťročný stredopoliar už vo štvrtok oznámil, že po prebiehajúcej sezóne ukončí hráčsku kariéru. Do Trabzonsporu prišiel v roku 2021 zo švédskeho Göteborgu.

S tímom vlani získal prvý domáci titul od roku 1984. V sezóne 2022/23 za klub odohral 33 zápasov, v ktorých strelil štyri góly a pridal dve asistencie.

Bývalý reprezentačný kapitán a rekordér v počte štartov i gólov si však na profesionálnej úrovni ešte možno zahrá, od trénera národného tímu Francesca Calzonu prijal pozvánku na päťdňový kemp v Šamoríne pred júnovým dvojzápasom kvalifikácie ME 2024.

Šatka do Trabzonsporu?

V tureckých médiách sa objavila informácia, že Trabzonspor by mal posilniť slovenský reprezentant Ľubomír Šatka. Obrancu Lechu Poznaň mal odporučiť klubu Hamšík – podobne, ako to bolo v prípade Stanislava Lobotku v Neapole. Situáciu budeme sledovať.

Načítavajú sa športové výsledky...
Najhodnotnejšie futbalové kluby na svete + Slovan Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček 20 najhodnotnejších...
debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík