Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutný pohľad. Messi mĺkvo odkráčal z trávnika, v Paríži ho opäť vypískali a tréner zúril

V záverečnom 38. kole francúzskej Ligue 1 si futbalisti Paríža St. Germain prebrali majstrovskú trofej po domácej prehre 2:3 s Clermontom.

04.06.2023 12:16
Lionel Messi Foto:
Lionel Messi na rozcvičke v tričku brankára PSG Sergia Rica, ktorý je po nehode na koni vo vážnom stave.
debata

Útočník Kylian Mbappe zároveň obdržal Zlatú kopačku za najlepšieho strelca sezóny, podarilo sa mu to už rekordný piaty raz v rade. Nepríjemné chvíle zažil Lionel Messi, ktorého fanúšikovia vypískali.

Messi a Sergio Ramos odohrali za PSG posledný duel. Argentínskeho útočníka vypískali fanúšikovia pred úvodným výkopom a aj počas majstrovských osláv. Tréner PSG Christophe Galtier za to domácich priaznivcov kritizoval.

Lionel Messi Čítajte viac Messimu zazvonil parížsky umieračik. Arabi cítia šancu a pred jeho očami roztočili petrodolárové tango

„Nechápem takéto zaobchádzanie s Messim. Správal sa ako veľký profesionál, je to najväčší hráč v histórii futbalu. V sezóne, ktorú odohral, má zaujímavé štatistiky vzhľadom na to, že ešte hral na MS. Považujem to za neskutočné,“ vyhlásil 56-ročný kouč.

V Parku princov sa na Messiho nepískalo po prvýkrát. Fanúšikov rozladila aj jeho cesta do Saudskej Arábie bez povolenia klubu. Na sociálnych sieťach sa objavilo video, na ktorom Messi v tichosti odišiel popri fotografoch do šatne, zatiaľ čo jeho spoluhráči oslavovali na trávniku.

Z odovzdávania cien odišli v predstihu aj jeho bývalý spoluhráč z FC Barcelona Neymar a Galtier.

Messi nastúpil v tomto ročníku Ligue 1 na 32 zápasov, v ktorých vsietil 16 gólov a pridal 16 asistencií.

Mbappé odohral v tejto sezóne 34 ligových duelov, v ktorých strelil 29 gólov a pridal šesť asistencií. V 21. minúte posledného zápasu sa presadil z pokutového kopu. Počas gólovej oslavy držal v rukách dres záložného brankára Sergia Rica, ktorý je po nehode na koni vo vážnom stave.

Lionel Messi, Sergio Ramos Čítajte aj Messi sa mohol rozlúčiť gólom v poslednej minúte, brankár bol proti. Paríž viedol 2:0, napokon padol

„Naozaj sme potrebovali vzdať hold Sergiovi. Myslím si, že nás to všetkých ovplyvnilo. Je to mimoriadne vážna situácia a mysleli sme na to celý týždeň. Budeme sa modliť a budeme mu posielať čo najviac pozitívnych vibrácií, aby sa z toho dostal čo najrýchlejšie,“ uviedol 24-ročný útočník po zápase.

V 38. kole sa tiež rozhodovalo o miestenkách v európskych súťažiach. V Lige majstrov sa po PSG predstaví Lens, ktoré skončilo na druhom mieste o jediný bod.

Tretie predkolo najprestížnejšieho európskeho turnaja si zahrá Marseille a do Európskej ligy postúpilo Rennes, ktoré zdolalo Brest 2:1. V boji o účasť v Európskej konferenčnej lige (EKL) napokon triumfovalo Lille. Monako prehralo s Toulouse 1:2 a skončilo šieste.

Marek Hamšík Čítajte aj Dva dni po veľkom oznámení strelil Hamšík víťazný gól. Pozrite si emotívne momenty v Trabzone

„Všetci sú sklamaní. V uplynulých týždňoch neboli výsledky a úroveň dostatočne dobré. Je mi jasné, že každý upriamuje pozornosť na trénera,“ citovala agentúra AP kouča AS Philippa Clementa.

Záverečné kolo zamiešalo karty aj na zostupujúcich pozíciách. Nováčika súťaže Auxerre zdolalo Lens 3:1. Na poslednú chvíľu sa teda zachránilo Nantes, ktoré zvíťazilo doma nad Angers 1:0. Do druhej ligy zostupujú aj Ajaccio, Troyes a Angers.

Slovák v najlepšej i najhoršej jedenástke Serie A Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Najlepšia jedenástka sezóny (4-4-2). Brankár:...
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Lionel Messi #Christophe Galtier