Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zbohom, Zlatan, objavilo sa na San Sire. Švéd sa cíti ako Superman, Milánčania však potvrdili jeho odchod

Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič podľa informácií klubu opustí AC Miláno po poslednom zápase sezóny Serie A proti Hellasu Verona.

03.06.2023 19:21
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič.
debata

Milánsky veľkoklub mu zároveň plánuje uskutočniť rozlúčkový ceremoniál.

„V nedeľu večer sa AC Miláno oficiálne rozlúči so Zlatanom Ibrahimovičom prostredníctvom krátkej ceremónie. Klub by sa tak chcel poďakovať Zlatanovi za jeho nezmazateľný prínos,“ citovala z oficiálneho vyhlásenia AC agentúra AFP.

1 Rajek Čítajte aj Červené čižmy a odvážny top, miliónmi sledovaná Slovenka uchvátila Budapešť. Vo futbalovej reprezentácii má kamaráta

Na San Sire sa už v sobotu objavil klubový odkaz pre švédskeho útočníka.

Stálo na ňom: „Zbohom, Zlatan.“ Ibrahimovič avizoval, že aj v prípade odchodu z talianskeho veľkoklubu aktívnu kariéru ešte skončiť nemieni.

Švédsky veterán počas sezóny 2022/2023 odohral len štyri zápasy v dôsledku operácie kolena, ktorú podstúpil v máji minulého roku. Napriek tomu v marcovom víťaznom stretnutí na ihrisku Udinese (3:1) strelil gól a stal sa najstarším strelcom v histórii Serie A.

škriniar Čítajte aj Bude finále Ligy majstrov so Škriniarom? Tréner Interu mal pozitívne správy

Následne sa však opäť zranil, na konci apríla ho na zvyšok sezóny vyradil úder do pravého lýtka, ktorý dostal počas tímovej rozcvičky. Zmluva s milánskym klubom mu vyprší v júni.

"Nie som z tých, ktorí sa vzdávajú. Tiež však musíte mať radosť z toho, čo robíte a u mňa je číslo jeden hrať futbal. Ešte tam však nie sme.

Myslím si, že stále mám čo dať. Či pomýšľam na koniec? Nemyslím si. Či mám pokračovať v hre? Myslím si, že áno," uviedol 42-ročný hráč v rozhovore pre taliansky denník Gazzetta dello Sport.

Ibrahimovič tiež priznal, že občas na seba príliš tlačí.

"Veľa som pracoval a tlačil som na seba. Nielen tento rok, ale aj minulý. A keď som bol mimo hry, tím ma potreboval. Keď viete, čo treba urobiť, ale nedokážete to spraviť, nedáte si pokoj. Zatiaľ som nenašiel tú správnu mieru.

Moja mentalita je veľmi silná, cítim sa ako Superman, ale musím nájsť rovnováhu, ako aj v živote. Ak nemáte pokoj alebo stabilitu, ste bomba a bomby zvyknú vybuchovať," dodal.

Nový automobil Ibrahimoviča, Ferrari Daytona SP3 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zlatan Ibrahimovič sa v sobotu na obed vybral...
debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Zlatan Ibrahimovič